Hokki tähtää Mestis-karsintoihin

Kajaanin Hokki sijoittui viime kaudella Suomi-sarjassa kuudenneksi. Tällä kaudella tavoitteena on lähteä kirkastamaan viime kauden sijoitusta.

– Tähtäämme Mestis-karsintoihin. Etenemme toki asteittain, ensin pitää selvittää tie pudotuspeleihin, mutta päätavoitteemme on olla karsinnoissa, Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen linjaa.

Mestis-karsintoihin etenee Suomi-sarjan kaksi parasta joukkuetta.

– Kilpailu on kovaa, sarjassa on meidän lisäksi 5–6 vahvaa joukkuetta. Uskon meidän laadukkaan harjoittelun kantavan kevättä kohti.

Niirasen mukaan Hokin valmistautuminen kauteen on sujunut huomattavasti paremmin kuin viime kaudella.

– Meidän harjoituskausi on sujunut hyvin. Olemme harjoitelleet laadukkaasti ja saaneet pelejä laidasta laitaan. Otteluissa oli vähän hankaluuksia rytmin kanssa, kun vastustajia oli kolmelta eri sarjatasolta.

– Lisäksi viime viikko oli meille hankala, kun harjoitusrinki oli pienempi loukkaantumisten takia.

Hokki tähtää tällä kaudella Mestis-karsintoihin eli kahden parhaan joukkoon. (Kuva: Tuomas Juntunen)

RoKi-ottelu kruunaa harjoituskauden Kajaanissa

Hokin harjoituskausi huipentuu tiistaina pelattavaan RoKi-otteluun. Sarja alkaa perjantaina Laser HT:n vieraana Oulunsalossa.

– Meillä on edessä kova kolmen pelin viikko. Huominen ottelu otetaan puhtaasti harjoitusmielessä, kuten muutkin harjoituspelit Mestis-vastustajia vastaan, Niiranen sanoo.

Hokin kokoonpanosta sivussa ovat viime viikolla harjoituksissa loukkaantunut Miko Kilpeläinen sekä pitkäaikaispotilas Jussi Vikholm. Kilpeläinen on näillä näkymin pelikunnossa tulevana viikonloppuna. Puolustaja Risto Mattila tekee puolestaan ensiesiintymisensä kotiyleisön edessä.

– Aloitamme näillä kentällisillä, mutta todennäköisesti kokeilemme pelin aikana jotain variaatioita, kun käytössä on vain kolme keskushyökkääjää.

Myös vastustajajoukkue RoKin riveistä löytyy mielenkiintoisia pelaajia, sillä hyökkäyksestä löytyy muun muassa Hokkia pitkään edustanut Christoffer Seppelin.

Hokin alustava kokoonpano RoKi-otteluun:

Jimi Nylund – Tuomas Komulainen – Niko Saarenpää
Arttu Leskinen – Jesperi Viikilä – Heikki Klemetti
Erno Räisänen – Jesse Niskanen – Oscar Leppänen
Tommi Klemetti – Teemu Kemppainen – Markus Still

Risto Mattila – Micke Niemelä
Alejandro Ramirez – Eetu Martikainen
Jarkko Heikkinen – Anton Kokkonen
Henri Kyllönen

Tomi Rautio (AM) – Lari Kukkohovi

Hokin tulevat ottelut:
Ti 18.9. klo 18.30 Hokki–RoKi (harjoitusottelu)
Pe 21.9. klo 18.45 Laser HT–Hokki
La 22.9. klo 19.00 Hokki–D-Kiekko