Hokki tähtää pudotuspeleihin – ”Meillä on luisteleva ja yhtenäinen joukkue”

Jääkiekon Mestis-alkaa perjantaina. Mestikseen noussut Hokki lähtee kauteen tähtäimenään pudotuspelipaikka, eli sijoitus kahdeksan parhaan joukkoon.

– Pelaajat asettivat playoffit tavoitteeksi, mikä on kova tavoite. Se vaatii meiltä kehittymistä niin yksilöinä kuin viisikkopelissä. Kaikkien pelin osa-alueiden pitää toimia, Hokin päävalmentaja Jarkko Heikkinen kertoo.

– Ei meiltä mitään hokkuspokkus-temppuja vaadita. Tekeminen pitää olla laadukasta, että joka pystytään taistelemaan joka ilta voitosta. Kauden aikana ei tule yhtään helppoa peliä.

Hokilla on joukkueessa peräti 15 kainuulaislähtöistä pelaajaa. Heikkinen näkee, että yhtenäisyys on Hokin joukkueen vahvuuksista.

– Meillä on luisteleva ja yhtenäinen joukkue, joka taistelee toinen toistensa puolesta. Pelaamme raikasta peliä, emmekä kangistu kaavoihin. Pelissä pitää olla luovuutta ja kaikki pelaajien ratkaisut kentällä eivät tule pelikirjasta, Heikkinen lupaa.

Mestaruusviiri, MM-pokaali ja fanitapaaminen ensimmäisessä kotiottelussa

Hokin kausi alkaa perjantaina 27.9. Rovaniemellä RoKin vieraana. Hokin ensimmäinen kotipeli on lauantaina 28.9.

– Aika jännittävä viikonvaihde on edessä, kun minullekin tulee ensimmäiset Mestis-pelit valmentajana. Peli on varmasti vauhdikasta ja enemmän pitää varmaan miettiä, pysyykö järki matkassa, Heikkinen nauraa.

– Pelissä tulee paljon erilaisempi tilanteita kuin vaikkapa Liigassa, peli ei ole Mestiksessä niin organisoitua. Kentällä sattuu ja tapahtuu.

Hokin ensimmäisessä kotiottelussa nostetaan kattoon viime kevään Suomi-sarjan mestaruusviiri ennen ottelun alkua ja käytävällä on nähtävissä viime kevään jääkiekon MM-pokaali. Ottelun jälkeen käytävällä on Hokin pelaajien ja kannattajien yhteinen fanitapaaminen.

Runkosarjan avausviikonloppu:
Pe 27.9. klo 18.30 RoKi–Hokki
La 28.9. klo 17.00 Hokki–RoKi