Hokki taipui KeuPan isäntänä

Kajaanin Hokki joutui taipumaan tappioon syyskauden viimeisessä ottelussa, kun KeuPa haki voiton Kajaanista voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3–4 (0-0, 2-1, 1-2, 0-0, 0-1).

Keskiviikkona RoKin vieraissa kaatanut Kajaanin Hokki kohtasi lauantaina KeuPan viimeisessä ottelussa ennen joulutauolle siirtymistä.

Lauantaisen ottelun avausmaalia saatiin odottaa toiseen erään asti, kunnes Christoffer Seppelin vei isännät johtoon. Seppelin sai kiekon omalla puolustusalueella, polki määrätietoisesti ylös laidasta ja yllätti pienestä kulmasta Petri Pitkäsen. KeuPa nousi kuitenkin tasoihin ajassa 27.05 Aki Kangasmäen iskiessä Janne Väyrysen laukauksen paluukiekon Hokin maaliin. Toiselle erätauolle siirryttiin lopulta kuitenkin Hokin johtolukemissa, kun Tino Metsävainio ohjasi Niklas Näpin laukauksen taidokkaasti KeuPan maaliin ajassa 38.37.

Kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla keuruulaisjoukkue kiri tasoihin uudemman kerran ylivoimalla. Samuel Salonen jakoi syötön maalin edustasta ja Janne Väyrynen niittasi suoraan syötöstä tilanteeksi 2-2. Hokki nousi kolmannen kerran johtoon paria minuuttia myöhemmin. Sakari Turtiainen löysi erinomaisella pitkällä syötöllä kultakypärä Risto Mattilan, joka iski kiekon suoraan syötöstä Pitkäsen vartioimaan maaliin. Ajassa 48.44 KeuPa nousi kuitenkin vielä kerran rinnalle, kun Joonas Niemelä laukoi kiekon ohi pahassa maskissa olleen Sami Väliharjun.

Kun voittajaa ei varsinaisella peliajalla eikä jatkoajalla löydetty, jouduttiin siirtymään voittomaalikilpailuun. Lopulta Väyrynen ratkoi voiton vierailijoille nostamalla kiekon rystyltä Hokin maalin kattoon, jättäen loppulukemat muotoon 3–4.

— Erikoistilanteisiinhan tämä ottelu ratkesi, me olimme tehottomia ylivoimalla ja kaveri oli tehokas omassa ylivoimassaan. Viidellä viittä vastaan pelaaminen meni selkeästi meille, siitä ei ole epäselvyyttä. Kärki voi varmaan jonkin verran miettiä tuossa, he pelaavat meillä sitä ylivoimaa ja se antaisi pirusti happea jos siinä muutama onnistuminen tulisi. Niitä ei tänäänkään tullut, jonka takia tästä tuli tiukka ottelu, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kommentoi.

— Ei tässä voi hirveästi haukkua joukkuetta, kuitenkin me vietiin tätä peliä selkeästi. Lopputulos tietysti ei tyydytä, mutta se ei ole ensimmäinen kerta tämän syksyn aikana. Otetaan päivä happea, harjoitellaan alkuviikosta ja siirrytään lomalla. On varmaan ihan hyvä niin valmentajille kuin pelaajille päästä ottamaan vähän happea, Hokki-luotsi kertoo.

Christoffer Seppelin avasi KeuPa-ottelun maalihanat. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Christoffer Seppelin avasi KeuPa-ottelun maalihanat. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Maalit:
24.50 1-0 Seppelin
27.05 1-1 Kangasmäki (Väyrynen, Ollitervo) YV
38.37 2-1 Metsävainio (Näppi, Piipponen)
40.57 2-2 Väyrynen (Salonen, Kangasmäki) YV
43.39 3-2 Mattila (Turtiainen, Näppi)
48.44 3-3 Niemelä (Hudec, Forsberg)
65.00 3-4 Väyrynen VL

Torjunnat:
Sami Väliharju 6+4+6+2=18
Petri Pitkänen 11+9+7+5=32

Jäähyt:
Hokki 5x2min
KeuPa HT 7x2min

Yleisöä: 789

Seuraava ottelu: IPK-Hokki ke 28.12
Seuraava kotiottelu: Hokki-IPK pe 30.12