Hokki taipui Peliitoille Heinolassa

Kajaanin Hokin Etelä-Suomen matkan toinen ottelu päättyi pahaan pettymykseen, kun Heinolassa Peliitat oli vahvempia lukemin 5–1 (0-0, 3-1, 2-0). Hokin ottelut jatkuvat keskiviikkona Jokipoikien vieraana.

Kajaanin Hokki saapui lauantain otteluun Heinolaan allaan vierasvoitto edelliseltä päivältä Vantaalta, kun Kiekko-Vantaa oli taipunut kotonaan 3–5. Peliitat oli sen sijaan päässeet lepäämään perjantaina, kun joukkue otteli edellisen kerran keskiviikkona kotonaan Jokipoikia vastaan.

Ottelun maalinteon aloittamisesta pääsi vastaamaan vierailijat toisen erän puolen välin lähestyessä, kun nopean hyökkäyksen päätteeksi Aku Kestilän laukaus kimposi puolustajan mailan kautta yli maalia vartioineen Emil Larmin. Peliitat nousivat kuitenkin tasoihin heti seuraavalla minuutilla, kun Arttu Heikkinen ja Jesse Häkkinen pelasivat hyvin yhteen Hokki-alueella ja Heikkinen pääsi laukomaan tasoituksen ohi Tuukka Smuran. Alle minuutti edellisestä ja Juuso Perttilä siirsi kotijoukkueen johtoon ylivoimalla ja paria minuuttia myöhemmin Eetu Sopanen lämäsi siniviivasta kahden miehen ylivoimalla Peliitat kahden maalin karkumatkalle. Kolmannessa erässä Miska Siikola ja Perttilä latoivat vielä taululle maalin mieheen ja tuottivat näin Peliitoille 5–1 voiton Hokista.

— 45 peliä kerettiin pelata runkosarjaa ja nyt voi ensimmäistä kertaa päävalmentajana todeta, että olen todella pettynyt joukkueeseen. En tiedä kumpi lähti ensin lapasesta, peli vai arvomaailmoihin liittyvät asiat. Tästä ei voi muuta sanoa kuin että täytyy olla todella pettynyt pelaajiin, sätti Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen ottelun jälkeen omiaan.

Hokki sortui ottelussa jo aiemmin kuluvan kauden aikana perisynniksi nousseeseen jäähyilyyn, kun heinolalaisen jäähallin jäähypenkki kului yhteensä yhdentoista kaksiminuuttisen verran, jonka lisäksi Sakari Turtiainen istui kymmenen minuutin käytösrangaistuksen.

— Näiden asioiden kanssa on kauden mittaan säädetty ihan riittävästi, se on semmoinen asia että pelaajat niitä jäähyjä ottaa. Tänään se alkoi olla jo egoiluun liittyviä jäähyjä, joka on pirun huono merkki. Silloin ollaan jo aika perustavaa laatua olevien juttujen kanssa tekemisissä. Jos pelitilanteessa tulee jäähyä, niin niitäkin pystytään käsittelemään, mutta kun ruvetaan tälläiseen ettei oma pinna kestä tai ruvetaan kostamaan niin se on enemmän sitä egoilua ja sillä pärjää tosi harvoin joukkuelajissa, harmitteli Hokki-luotsi ottelun jälkeen.

Hokin kokoonpanossa tuli pientä muutosta perjantain ottelun jälkeen, kun Kiekko-Vantaan Miro Karjalaisen polvitaklauksen kokenut Ville Rajala ei pelannut lauantaisessa ottelussa. Miehen pelikunto ensi viikon Jokipojat- ja Jukurit-otteluissa on kysymysmerkki.

— Rajala menee maanantaina tutkimuksiin, jonka jälkeen ollaan viisaampia. En ole lääkäri enkä ennustaja, joten en lähde veikkaamaan, mutta mitä juteltiin pelaajan kanssa niin jonkinlainen pieni sairasloma on edessä, kommentoi linnapaitojen käskyttäjä.

Aku Kestilän maali jäi laihaksi lohduksi Hokille. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Aku Kestilän maali jäi laihaksi lohduksi Hokille. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Tilastot:

Maalit:
28.39 0-1 Kestilä (Klemetti, Seppälä)
29.56 1-1 Heikkinen (Häkkinen, Koponen)
30.30 2-1 Perttilä  (Eerola, Elo) YV VoM
34.09 3-1 Sopanen (Elimäki) YV2
46.08 4-1 Siikonen (Perttilä) TV
48.35 5-1 Perttilä (Elo) YV

Jäähyt:
Hokki 11x2min 1x10min
Peliitat 6x2min

Torjunnat:
Tuukka Smura 8+8+3=19
Emil Larmi 6+14+8=28

Yleisöä: 301

Seuraava ottelu: Jokipojat-Hokki Mehtimäen jäähallissa keskiviikkona 2.3 kello 18.30