Hokki taipui tappioon JYP-Akatemian vieraana

Kajaanin Hokin hankaluudet vierasotteluissa jatkuivat perjantaina JYP-Akatemian voittaessa luvuin 3–2 (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0) voittomaalikilpailun jälkeen. Seuraava Hokin ottelu on lauantaina Kiekko-Vantaan vieraillessa Kajaanin jäähallissa.

Kajaanin Hokin perjantainen ottelu JYP-Akatemiaa vastaan sai kajaanilaisjoukkueen kannalta surkean alun, kun kotijoukkue siirtyi ajassa 1.16 johtoon Waltteri Lehtosen rokottaessa Hokin puolustusalueella tapahtuneen kiekonmenetyksen jälkeen. Ajassa 17.09 Hokki tasoitti pelin kauden ensimmäistä ottelua pelanneen Teemu Hutun laukauksen valuessa Markus Ruusun selän taakse.

Myös toisen erän ensimmäinen maali oli kotijoukkueen käsialaa. Olli Aitola lähetti kiekon viivasta maalia kohti ja Taavi Tialan ohjaus yllätti Sami Väliharjun. Hokin tasoitus tuli kuitenkin taas ennen erän päätöstä, Tuomas Vartiainen ohjasi viivasta lähteneen laukauksen, jonka jälkeen kiekko pomppi Akatemian maaliin pakiston kautta. Kun varsinaisella peliajalla ei lisäosumia nähty, jouduttiin voittajaa hakemaan lopulta voittomaalikilpailusta. Kilpailun ainoan maalin teki jyväskyläläisten Riku Pitkänen, joten kaksi pistettä jäi JYP-Akatemialle.

— Ottelu oli kaikkinensa hyvin tasainen. Kuten lehdistötilaisuudessakin totesin, maalipaikoilla ei päässyt kumpikaan joukkue juhlimaan tänään, tasaviisikoin pelatessa niiden saaminen oli työn ja tuskan takana. Sen osalta tietysti plussan puolelle menee oman viisikko- ja joukkuepuolustamisen tiiviys, se oli hyvällä tasolla ja antoi mahdollisuuden, että energiaa olisi myös hyökkäämiseen. Hyökkäämisessä oli sitten vastassa Akatemialta hyvää ja laadukasta viisikkopuolustamista, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen arvioi.

— Hyvin vähillä maalipaikoilla mentiin tänään, mutta siitä huolimatta meillä oli ainekset voittopeliin asti. Sitä ei pystytty tänään ottamaan ja matka jatkuu huomenna Kiekko-Vantaata vastaan Kajaanissa, Hokki-luotsi lisää.

Seuraavan kerran Hokki pelaa lauantaina, kun linnapaidat saavat Kajaanin jäähalliin vieraakseen perjantaina RoKin kohdanneen Kiekko-Vantaan. Hokin tapaan myös lohipaidat taipuivat voittomaalikilpailun jälkeen perjantai-iltana, kun RoKi vei voiton nimiinsä lukemin 5–4.

Tuomas Vartiaisen osuma ei riittänyt tuomaan Hokille voittoa Jyväskylästä.

Tuomas Vartiaisen osuma ei riittänyt tuomaan Hokille voittoa Jyväskylästä.

Maalit:
1.16 1-0 Lehtonen (Tiala)
17.09 1-1 Huttu (Hiltunen, Seppelin)
26.27 2-1 Tiala (Aitola, Lehtonen)
34.10 2-2 Vartiainen (Kouvalainen) VT
65.00 3-2 Pitkänen VL

Torjunnat:
Sami Väliharju 6+8+4+3=21
Markus Ruusu 9+5+9+3=26

Jäähyt:
Hokki 2x2min
JYP-Akatemia 4x2min

Yleisöä: 203

Seuraava ottelu: Hokki-Kiekko-Vantaa la 12.11 kello 17.00.