Hokki taipui tappioon Rovaniemellä

Hokin ja RoKin keskiviikko-illan kamppailu Rovaniemellä päättyi isäntien voittoon lukemin 3–2 (1-0, 1-0, 1-2). Hokki jatkaa pelejään perjantaina JYP-Akatemian vieraana.

Kajaanin Hokki matkasi Rovaniemelle keskiviikkona kohtaamaan kahdesti harjoituskaudella voittamansa RoKin. Ottelun avausmaalista pääsi vastaamaan kotijoukkue, kun Juhani Tamminen punnersi tiensä maalille ylivoimalla ajassa 11.55 ja runnoi kiekon Tuukka Smuran ohi. Myös ottelun toisesta maalista vastasi rovaniemeläisjoukkue Tuomas Salmelan iskiessä kiekon etuylänurkkaan toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla.

Kolmannessa erässä Hokki haki vimmatusti kavennusmaalia ja saikin sen lopulta ajassa 56.13 Anton Ollikaisen survottua Tino Metsävainion aloitusvoiton jälkeen kiekon Paavo Hölsän vartioimaan maaliin. Reilua minuuttia myöhemmin kotijoukkue pääsi takaisin kahden maalin karkumatkalle Mika Huhtasalon nostaessa kiekon Smuran ohi nopean hyökkäyksen päätteeksi Tommi Siliämaansyötöstä. Hokki nousi vielä takaisin maalin päähän kultakypärää kantaneen Samu Pyykkösen nostaessa kiekon Hölsän ohi Riku Korhosen loistavan syötön jälkeen 17 sekuntia ennen täyttä aikaa. Pyykkösen maali jäi kuitenkin ottelun viimeiseksi täysosumaksi ja pisteet jäivät RoKille luvuin 3–2.

— Oma tunne on se, että pelattiin selkeästi paras peli tähän runkosarjan alkuun. Ensimmäistä kertaa saatiin jatkumoa hyökkäämiseen ja saatiin aikaan monenlaista hyökkäämistä. Ainoa mikä jäi siitä uupumaan oli maalintekotehokkuus, joka oli heikkoa luokkaa, noista luoduista paikoista pitäisi tehdä selkeästi enemmän maaleja. Negatiivisena mielessä on erikoistilannepelaamisen häviäminen, kuten ennakossa sanoin, siinä pärjääminen edesauttaa otteluiden kääntämistä vieraskentällä ja se puoli meni nyt kotijoukkueelle, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen arvioi ottelun jälkeen.

Hokin ottelut jatkuvat perjantaina Jyväskylässä JYP-Akatemian vieraana ja lauantaina TUTO Hockeyn isäntänä Kajaanissa.

— Torstaina palautellaan ja aloitetaan valmistautuminen kohti perjantaita. Hyvä että nämä kaksi ottelua tulevat tähän hetkeen, kun meidän pelaaminen nytkyy eteenpäin, Hokki-luotsi kommentoi.

Perjantain otteluun Hokin kokoonpano muuttu, kun armeijakiireiden takia RoKi-ottelun väliin jättäneet Oscar Leppänen ja Samuli Tanhua palaavat ryhmään. Reko Tornberg on sen sijaan sivussa sairastumisen takia. Lisäksi Kärpistä lainalla ollut Tuomas Vartiainen on palannut oululaisryhmään torstai-illan HPK-ottelun alla.

yleiskuva-1024x678

Hokki joutui taipumaan RoKin vieraana.

Maalit:
11.55 1-0 Tamminen (O-M Järvelä) YV
32.34 2-0 Salmela (Tamminen, Vozenilek) YV
56.13 2-1 Ollikainen (Metsävainio)
57.24 3-1 Huhtasalo (Siliämaa, Neva-Aho) VoM
59.43 3-2 Pyykkönen (Korhonen) IM

Torjunnat:
Tuukka Smura 7+11+3=21
Paavo Hölsä 7+18+15=40

Jäähyt:
Hokki 3x2min
RoKi 3x2min

Yleisöä: 895

Seuraava ottelu: JYP-Akatemia-Hokki perjantaina 30.9 kello 18.30
Seuraava kotiottelu: Hokki-TUTO Hockey lauantaina 1.10 kello 17.00