Hokki taisteli täyden pistepotin Savonlinnasta

Kajaanin Hokki jatkoi vahvoja esityksiä jääkiekon Mestiksessä, kun linnapaidat hakivat täydet kolme pistettä Savonlinnasta lukemin 3-4 (1-3, 1-1, 1-0). Hokki karkasi toisessa erässä jo kolmen maalin johtoon, mutta SaPKo nousi kolmannessa erässä maalin päähän. Hokki onnistui kuitenkin pitämään johtonsa kovan taistelun päätteeksi.

Hokki aloitti ottelun räväkästi ja tulosta syntyi jo reilun kolmen minuutin kohdalla. Kuukauden tauon jälkeen kaukaloon palanneen Teemu Virtala heitto maalille pomppi onnekkaasti aina ohi SaPKo-vahti Jani Kauton. Kultakypärän kauden yhdeksänteen maaliin syöttöpisteen merkauttivat ketjukaverit Teddy Da Costa (0+2) ja Riku Toivo (0+2). Samainen ketju kaatoi lisää kylmää vettä SaPKon niskaan heti seuraavassa vaihdossaan, kun Jarkko Heikkisen siniviivalaukaus yllätti Kauton. Syöttöpisteen makuun pääsivät avausosuman tapaan Da Costa ja Toivo.

SaPKo-luotsi Janne Sinkkonen pyrki herättelemään joukkuetta aikalisällä, joka tuotti myös tulosta, kun ensimmäistä erää oli takana tasan puolet. HPK-lainat Robert Leino ja Ville Järveläinen petasivat maalin takaa loistopaikan Niko Kallelalle, joka viimeisteli kiekon varmasti ohi 27 kertaa torjuneen Teemu Seppäsen. Hokki iski avauserässä vielä kertaalleen, kun Timo Hiltunen (1+1) siirsi Hokin maalin edustalta jo 1-3 johtoon. Tulokkaiden pistepörssin kakkossijaa hallussaan pitävän Hiltusen kauden kahdeksanteen osumaan syöttöpisteet kirjauttivat Mika Koivisto ja Anssi Rantanen.

– Satsattiin tänään tosi paljon siihen alkuun. Meillä oli kuitenkin vapaa viikonloppu ja ollaan päästy olemaan aika tuoreena harjoituksissa. Saatiin muutamasta vastahyökkäyksestä tärkeät maalit siihen, Hokin päävalmentaja Petri Mattila kertailee avauserän osumia.

Hokki aloitti maalitehtailun myös toisessa erässä, kun vahvan ylivoimapyörityksen päätteeksi Arttu Niskakangas laukoi kiekon siniviivalta SaPKo-maalin yläkulmaan. Esityön Niskakankaan kauden seitsemänteen osumaan tekivät kertaalleen osunut Hiltunen ja Miska Humaloja. Hokki sortui erän loppupuolella jäähyilyyn ja SaPKon kultakypärä Mikko Nuutinen pääsi ylivoimalla tulittamaan kiekon b-pisteiden välistä maaliin. Hokki pääsi yrittämään erän lopussa vielä kahdesti ylivoimalla, mutta hyvistä paikoista huolimatta toiselle erätauolle poistuttiin 2-4 lukemista.

SaPKo nousi taistoon todella mukaan päätöserän alussa, kun Nuutinen polkaisi itsensä läpi ja toi illan toisellaan SaPKon ottelussa jo maalin päähän. Heti perään SaPKo pääsi hakemaan tasoitusta ylivoimalla, mutta tolppaa lähemmäs eivät pässipaidat päässeet. Lopussa SaPKo otti vielä maalivahdin pois, mutta lopulta kovasta pyristelystä Hokki pystyi pitämään isännät takanaan.

– Joukkue pelasi tänään hyvin. Yksi virhe kolmmannessa erässä pisti pelin tiukaksi, kun SaPKo sai läpiajon meidän hyökkäyspään taaksepäin syötöstä. Mutta se oli vain pieni kauneusvirhe, Mattila toteaa.

Voiton myötä Hokki kipusi sarjataulukossa hallitsevan mestarin Jukureiden ohi sijalle viisi. Eroa yhden ottelun enemmän pelanneeseen sarjakärki Sportiin on vain yhdeksän pistettä. Pisteiden lisäksi Mattila oli pelin jälkeen erityisesti joukkueen pelihalukkuuteen.

– Se mistä olen erityisen tyytyväinen, niin pelaajat vastasivat tänään hyvin huutoon, kun vastuuta ja peliaikaa tulee aika reilusti. Esimerkiksi Karppisen Veikko pelasi tänään pakkina ja se kertoo siitä, että me ollaan peluutettu aika rohkeasti jo tässä pitkän aikaa, Mattila jatkaa.

Hokin ottelut jatkuvat perjantaina Kajaanissa, kun vastaan asettuu Heinolan Peliitat.

MG_7354-450x450

Tavallisesti sentterinä pelaava Veikko Karppinen luuti tänään Hokin takalinjoilla.