Hokki tappioon Kajaanin lauantai-illassa

Kajaanin Hokin ja Jokipoikien välinen sarja kaventui tilanteeseen 2-1, kun Hokki taipui tappioon lauantaina jatkoajalla 1-2 (0-0, 1-1, 0-0, 0-1). 

Kajaanissa jatkettiin lauantaina samalla vähämaalisella ja tarkalla puolustamisella, mihin jäätiin perjantaina Joensuussa. Aivan kuten perjantaisessa ottelussa, myös lauantaina ensimmäinen maali syntyi Hokin puolustajan toimesta. Ottelua kerettiin pelata 31.50, kunnes Aleksi Mäkelä otti tyhjät pois ja iski rannelaukauksella Hokin johtoon. Maaliin alustuksen teki ylivoimalla alueelle kiekon tuonut Michal Kristof ja vapaana olleen Mäkelän löytänyt Santeri Vuoti. Jokipojat tasoitti vielä toisen erän aikana pelatessaan ylivoimaa, kun Juuso Kaijomaan maalille lähettämä kiekko kimposi Tuukka Smuran ohi Hokki-maaliin.

Kun varsinaisella peliajalla ei Kaijomaan maalin jälkeen nähty enää lisämaaleja, haettiin voittajaa toistamiseen jatkoerästä välieräsarjan aikana. Tällä kertaa ratkaisijaksi nousi lopulta Eetu Rissanen vain reilun minuutin pelaamisen jälkeen. Rissasen maalin myötä ottelusarja kaventui tilanteeseen 2-1. Ottelut jatkuvat maanantaina Joensuussa. Tappiosta huolimatta Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen oli tyytyväisempi suojattiensa otteisiin kuin perjantaisessa ottelussa.

— Pelattiin sarjan paras peli tänään, rakenteet pelissä oli kohdillaan molempiin päihin. Varmaan tiettyä tehottomuutta oli tuossa viidellä viittä vastaan pelaamisessa paikkoihin nähden. Kuten TUTO-sarjassakin sanoin kolmen ottelun jälkeen, että voitot on 2-1 kun on kaksi näin tasaista joukkuetta vastakkain. Tämä suunta kun pystytään pitämään tuossa meidän pelaamisessa ja rakenteet pysyy kuosissa niin ennemmin tai myöhemmin se voitto taas meille tulee, arvioi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen ottelua.

Aleksi Mäkelän maali ei tuonut Hokille voittoa lauantaina. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Aleksi Mäkelän maali ei tuonut Hokille voittoa lauantaina. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Tilastot:

Maalit:
31.50 1-0 Mäkelä (Vuoti, Kristof) YV
39.27 1-1 Kaijomaa (Muranen, Larinmaa) YV
61.03 1-2 Rissanen (Larinmaa) VoM

Torjunnat:
Tuukka Smura 8+8+8+0=24
Mikael Edelmann 12+6+9+0=27

Jäähyt:
Hokki 5x2min
Jokipojat 5x2min 1x10min (Paukku)

Yleisöä: 1279

Seuraavat ottelut: Ma 4.4. klo 18.30 Jokipojat – Hokki
Ke 6.4. klo 18.30 Hokki – Jokipojat
Pe 7.4. klo 18.30 Jokipojat – Hokki (tarvittaessa)
La 8.4. klo 17.00 Hokki – Jokipojat (tarvittaessa)