Hokki tasoihin puolivälierissä – lauantaina ratkotaan jatkoonmenijä

Hokki onnistui tasoittamaan puolivälieräsarjansa TUTO Hockeyta vastaan ottamalla Marli Areenalla voiton avauserän maaleillaan luvuin 0–2. Joukkueet ratkaisevat lopullisen paremmuutensa Kajaanissa lauantaina seitsemännessä ottelussa.

Kajaanin Hokki lähti perjantaina selvittämään TUTO Hockeyn toista ottelupalloa, voitettuaan ensimmäisen ratkaisupaikan keskiviikkona tylysti 6–3. Toisin kuin aiemmissa Turussa pelatuissa kamppailuissa, sai Hokki otteluun hyvän alun ja se myös palkittiin maalin muodossa. Digitaalit pysähtyivät Marli Areenalla ajassa 5.09 kun Mikael Seppälän rannelaukaus kilahti takarautaan. Ensin tuomarikaksikko levitti kätensä tilanteessa, mutta nopean videotarkistuksen jälkeen maali hyväksyttiin. Erän lopussa Markus Korkiakoski lisäsi Hokin johdon kahteen maaliin terävällä rannelaukauksella keskialueen syötönkatkon jälkeen.

Toisessa erässä ei lisäosumia nähty, joten kolmanteen erään lähdettiin linnapaitojen johtaessa 0–2. Kolmannen erän aikana Hokki vetäytyi puolustamaan johtoasemaa ja viimeisenä lukkona puolustuksen takana toimi ensimmäisen ottelunsa puolivälierissä pelannut Tuukka Smura, joka kaapi 40 torjuntaa. Voitolla Hokki onnistui siirtämään ottelusarjan ratkaisun Kajaanin lauantai-iltaan.

— Ensimmäisessä erässä puolustajilla oli suoraan sanottuna pieniä ongelmia kiekon kanssa ja annettiin kaverille maalipaikkoja. Sen jälkeen niiden maalipaikkojen antaminen onneksi loisti poissaolollaan, tosin hyökkääminenkin jäi kahdessa viimeisessä erässä vähemmälle. Ne tilanteet mitä kaveri pystyi luomaan tuli sieltä, mistä viisikkopuolustuksessa niitä halutaan. Tuommoiset tilanteet omalla puolustusalueella, missä annetaan kiekko kaverin lapaan on vähän hankalampi puolustaa ja niitä tuli siihen ensimmäiseen erään luvattoman paljon. Tehokkaita oltiin itse ensimäisessä erässä ja se riitti tänään, setvi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen illan kulkua.

Illan aikana Hokin kokoonpanotilanne eli, kun joukkueen runkosarjan paras pistenikkari Niklas Näppi ei pelannut ottelun kolmannessa erässä vaihtoakaan.

— Näpy on sairaana, katsotaan äityykö hänen kuume miten korkeaksi. Mies oli vähän voipunut pelin aikana, aamulla ollaan viisaampia tilanteen suhteen, mutta näyttää siltä, ettei Näppi ole pelikykyinen huomenna, arvioi Hokki-luotsi.

Osalle tuli yllätyksenä Hokin maalivahtivalinta perjantaiseen otteluun, sillä sarjan aikaisemmat ottelut torjunut Sami Väliharju ei pelannut. Maalille sen sijaan luisteli Hokin oma kasvatti Tuukka Smura, joka pysäytti kaikki turkulaisten yritykset ja toimi viimeisenä lukkona Hokin puolustuksessa.

— Hyvä peli Tuukalta, kun maalivahti pelaa nollapelin niin se on aina kova suoritus. Jokainen kiekkohan pitää ottaa kiinni ja kyllähän siellä joukossa oli varmasti ihan huipputorjuntoja. Alun perin oli tarkoitus, että maalivahdit pelaavat tasaisesti otteluita, mutta Tuukalla oli siinä vähän tautia päällä. Nukutaan yön yli ja katsotaan sitten huominen maalivahti rauhassa, päätti Laukkanen.

Tuukka Smura piti nollat perjantaina Turussa. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Tuukka Smura piti nollat perjantaina Turussa. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Tilastot:

Maalit:
5.09 0-1 Seppälä (Rajala, Piispanen) VT VoM
19.26 0-2 Korkiakoski

Torjunnat:
Tuukka Smura 13+17+10=40
Kaapo Kähkönen 10+12+9=31

Jäähyt:
Hokki 2x2min
TUTO Hockey 5x2min 1x10min (Moisio) 1×5+20min (Seikola)

Yleisöä: 1904

Seuraava ottelu: Hokki-TUTO Hockey Kajaanin jäähallissa lauantaina 26.3 kello 17.00