Hokki tekee hyväntekeväisyyttä puolivälieräavauksessa, otteluun kaikille ilmainen sisäänpääsy!

Kajaanin Hokki ja yhteistyökumppanit tarjoavat Hokin 1. puolivälieräotteluun ilmaisen sisäänpääsyn kaikille katsojille. Ottelu pelataan lauantaina 2.3.2019 Kajaanin jäähallissa kello 17.00.

Hokki lahjoittaa jokaisesta ilmaisottelun katsojasta 1 euron Hope Kajaanille. Lahjoituskohteena on kainuulaisten vähävaraisten lasten harrastustoiminnan tukeminen.

– Kyseessä on historian ensimmäinen kerta, kun Hokki tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn pudotuspeliotteluun. Haluamme seurana muistuttaa arkipäivän realiteeteista ja tarjota kaikille ilmaisen jääkiekkokokemuksen. Kaikilla lapsiperheillä ei ole varaa koulutarvikkeisiin tai edes leikkitavaroihin, Hokin myyntiedustaja Esa Sirviö huomauttaa.

– Paikalle tulemalla voit vaikuttaa Hopelle jaettavaan hyväntekeväisyyssummaan. Jos saamme yhdenkin ylimääräisen hymyn lapselta, niin olemme onnistuneet tapahtumassa, Sirviö sanoo.

Hokin yleisötavoite otteluun on 1000 katsojaa ja sen myötä 1000 euron lahjoittaminen Hopelle.

Lahjoitus hyvään tarkoitukseen – ”Lasten hyvinvointi on yhteinen asia”

Hope on valtakunnallinen järjestö, joka toimii vapaaehtoisvoimin lapsien tasa-arvoisen asemaan eteen. Hope jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.

– Lahjoitukset voivat olla hyvin konkreettisia kuten vaatteita tai urheiluvälineitä. Otamme vastaan myös rahalahjoituksia, jotka mahdollistavat sen, että voimme tukea lasten harrastamista tai hankkia vapaalippuja esimerkiksi uimahalliin tai elokuviin, Hope Kajaanin tiiminvetäjä Anne Huotari kertoo yhdistyksen toiminnasta.

– Hyväntekeväisyyspeli Hokin kanssa tukee loistavasti toimintaamme tavaroiden kierrättämisessä ja vapaa-ajan elämysten jakamisessa. Koko Hokilta saatu lahjoitus menee täysimääräisesti lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen. Summa tulee olemaan meille todella merkittävä, Huotari arvioi.

Hope avustaa vähävaraisten lapsiperheiden harrastustoimintaa välinelahjoituksina sekä maksamalla muun muassa kausimaksuja.

– Viime vuonna myönsimme Kajaanissa tukea 17 vähävaraiselle perheelle, joissa tuki kohdistui 31 lapselle. Harrastusvalikoimassa on musiikkia, tanssia, jalkapalloa ja myös jääkiekkoa, Huotari luettelee esimerkkejä.

– Meille on myös tärkeää olla näkyvillä, jotta ihmiset tulevat tietoiseksi tällaisesta toiminnasta. Kun tietoisuus nousee, voivat vähävaraiset perheet hakeutua avun piiriin ja vastaavasti voimme saada lisää lahjoittajia. Lasten hyvinvointi on yhteinen asia.

Pehmolelut kentälle Hokin 1. maalin jälkeen

Hokin 1. maalin jälkeen katsojat saavat heittää jäälle tarpeettomat pehmolelunsa. Jäähallin käytävällä on lahjoituspiste, johon voi tuoda käytettyjä ja itselle tarpeettomia hyväkuntoisia urheiluvarusteita.

– Toivomme, että ihmiset lahjoittavat hyväkuntoisia tavaroita ja varusteita, koska vain sellaisia annamme eteenpäin asiakasperheillemme. Lahjoitusten tulee olla siistejä, ehjiä ja ajanmukaisia, jotta niitä käyttävä lapsi voi tuntea samanarvoisuutta ikäistensä parissa.

Mikäli Hokki ei tee ottelussa maalia, voi pehmolelut heittää kentälle ottelun päättymisen jälkeen.

Hokin vastustaja otteluun selviää myöhemmin.