Hokki testaa hallitsevan Mestis-mestarin vireen

Mestiksessä pelataan vielä yksi kierros ennen maaottelutaukoa, kun Kajaanin Hokki isännöi kotonaan sarjan suurimpiin mestarisuosikkeihin kuuluvaa Mikkelin Jukureita. Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla ja piste-eroa mikkeliläisten hyväksi on vain yksi piste. Hokki vahvistuu ottelun alla myös kolmella lainapelaajalla.

Sarjataulukossa sijaa kuusi hallussaan pitävä Hokki keräsi edellisen viikonlopun revanssiotteluista kolme pistettä. Linnapaidat kaatoivat SaPKon kotona murskaavasti lukemin 7-1, mutta pässipaidat pystyivät ottamaan revanssin lauantaina lukemin 3-2. Loukkaantumissumasta huolimatta Hokki-leirissä on valmistauduttu otteluun positiivisissä merkeissä.

– Joukkueessa on hyvä fiilis ja tunnelma. Urheilussa on se hauska puoli, että yksittäinen peli on aina uusi mahdollisuus. Pitää keksiä ne keinot, mitkä olemassa olevilla resursseilla riittää edessä olevan haasteen nujertamiseen. Tässä on nyt kaksi päivää työstetty asioita ja luotu taktiikkaa, kommentoi Hokin päävalmentaja Petri Mattila.

Sarjataulukossa viidentenä majaileva Jukurit kohtasi Revanssiviikonloppuna Jokipojat. Sarvipaidat pystyivät raapimaan viisi pistettä voittaen molemmat ottelut lukemin 3-2. Perjantain voitto Kalevankankaalla tuli vasta voittomaalikilpailun jälkeen. Alkukaudella maalivahtiongelmista kärsinyt Jukurit on pelannut ailahtelevasti läpi kauden. Joukkueiden kauden aiempi kohtaaminen Mikkelissä päättyi Hokin voittoon voittomaalikilpailun päätteeksi lukemin 5-6.

RoKista kolme lainapelaajaa

Hokki saa keskiviikon otteluun helpotusta loukkaantumissumaansa Rovaniemen Kiekosta, kun hyökkääjät Hannu Erkkilä, Mikko Väänänen sekä puolitoista vuotta Hokissakin kiekkoillut Henri Fomin saapuvat Kajaaniin yhden ottelun lainalle.

– Iso kiitos Petteri Hirvoselle ja Jani Mikkolalle, kun he antoivat meille kolme pelaajaa lainaan tähän keskiviikon otteluun. Tämä on äärimmäisen hieno ele RoKilta. Lainat varmistavat myös sen, että meillä on huomenna täysi joukkue kasassa, Mattila kiittelee.

Ranualta lähtöisin oleva 23-vuotias Erkkilä iski kolmen ensimmäisen RoKi-kauden aikana 108 ottelussa hurjat tehot 83+67=150. Kaudella 2011-2012 Erkkilä voitti Suomi-sarjan maalipörssin 39 osumalla. Kiiminkistä lähtöisin oleva 23-vuotias Väänänen pelasi viime kaudella RoKissa 48 ottelua tehoin 10+29=39.

22-vuotias Fomin on kajaanilaisyleisölle tuttu kasvo, sillä hän pelasi kahden edelliskauden aikana Hokissa 61 ottelua, joissa RoKi-kasvatti iski tehot 7+4=11. Tammikuussa siirtorajan kynnyksellä RoKiin siirtynyt Fomin tehtaili kasvattajaseuransa riveissä 18 otteluun tehot 8+12=20. Fominin ohella myös Erkkilä ja Väänänen ovat Hokki-luotsi Mattilalle tuttuja pelaajia.

– Olen valmentanut Erkkilää ja Väänästä Kärppien B-junnuissa kahden kauan ajan ja Fomin pelasi täällä puolitoista vuotta, joten kaikki on minulle hyvin tuttuja pelaajia. Koutsina minulla on hyvä fiilis heistä ja tiedän, että he ovat kovia jätkiä vaikka pelaavatkin Suomi-sarjassa. Vaikka pelipaidan väri vaihtuu hetkellisesti Hokin linnapaitaan, niin en epäile yhtään etteikö heillä olisi huomenna kaasu pohjassa, Mattila kuvailee lainapelaajia.

Jatkaako Hokki vahvoja kotiotteita?

Hokin kokoonpanosta ovat sivussa varmuudella loukkaantumisista kärsivät Tuomas Tolonen, Casper Santanen, Teemu Virtala, Teddy Da Costa ja Jevgeni Fofanov. Sivussa ovat myös kuumetta poteva Veikko Karppinen sekä Ranskan maajoukkueen mukaan lähtenyt Anthony Guttig. Lisäksi Pasi Kouvalainen palasi sopimuksen mukaisesti viime viikon päätteeksi Kuopioon.

– Me ei haluta keskittyä siihen ketä meillä on pois, vaan ketä meillä on paikalla, Mattila huomauttaa.

Hokki on kerännyt alkukauden kotiotteluista 2,11 pistettä ottelua kohden. Hokki-luotsi Mattila toivoo huomiseksi tukea myös kotiyleisöltä.

– Hienoa, että pelaajat pääsevät huomenna loistamaan kotiyleisön eteen, missä me ollaan pelattu hyvin tähänkin asti. Me halutaan ja tarvitaan huomiseksi kotiyleisöltä tukea.

Hokki–Jukurit keskiviikkona 6.11. Kajaanin jäähallissa kello 18.30 alkaen, tervetuloa!

Henri-Fomin1

61 ottelua Hokissa pelannut Henri Fomin palaa Kajaaniin yhden ottelun lainalle