Hokki toistamiseen Hermeksen kimppuun

Kajaanin Hokki kohtaa Hermeksen Kajaanin jäähallissa perjantaina. Ottelu on joukkueiden toinen kohtaaminen harjoituskauden aikana, edellisen Hokki vei lukemin 3–4.

Hokki kohtaa Kokkolan Hermeksen toistamiseen harjoituskauden aikana perjantaina Kajaanissa. Joukkueet pelasivat edellisen kerran vastakkain 10.8, jolloin linnapaidat olivat parempia luvuin 3–4. Tuon ottelun jälkeen Hokki on pelannut kolmesti, voittaen RoKin kahdesti ja IPK:n kertaalleen. Hermes sen sijaan on kohdannut JHT:n kotonaan, jonka kokkolalaiset voittivat 4–0. Torstaina Hermes kohtaa vielä kotonaan Vaasan Sportin ennen perjantaista vierailua Kajaaniin.

Edellisen joukkueiden kohtaamisen Hokki voitti, tuolloin maalinteossa onnistuivat Timo Hiltunen sekä Riku Korhonen kertaalleen ja Pasi Kouvalainen kahdesti. Hermeksen maalinteosta vastasi Kristian Kangas yhdellä ja Antti Paavilainen kahdella maalilla.

— Muutama viikko sitten kun kohdattiin niin minun mielestä se oli ajankohtaan nähden molemmilta hyvää jääkiekkoa. Nyt molemmat on päässeet vielä pelaamaan ja harjoittelemaan lisää, uskoisin että pelaamisen laatu on parantunut entisestään huomiseen otteluun, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Hokin edellinen ottelu pelattiin viime viikon perjantaina IPK:n vieraana. Sen jälkeen joukkue on käyttänyt aikansa jääharjoitteissa perusasioiden läpikäymiseen.

— IPK-otteluun päättyi ensimmäinen tiivis jakso, jossa pelattiin neljä ottelua yhdeksän päivän aikana. Jokaisesta ottelusta ollaan mietitty mitä hyvää ja huonoa niissä on ollut, mutta kyllä tämän viikon jääharjoitteet on ollut pelkästään puolustus- ja hyökkäyspelaamisen läpikäymistä. Tässä hetkessä jääharjoitusten osalta tämä on sitä peruspuurtamista sitä varten, että syyskuun puolivälissä peli olisi siinä kuosissa että sarja voi alkaa, Hokki-luotsi kertoo.

Hokin sairastuvan puolella käy liikennettä molempiin suuntiin. Viime viikot loukkaantumisiaan parannelleet Sakari Turtiainen ja Christoffer Seppelin palaavat pelaavaan kokoonpanoon perjantaisessa ottelussa. Sairastuvan puolelle joutuu edellisessä ottelussa ylävartalovamman saanut Teemu Huttu, joka on sivussa marraskuun maajoukkuetaukoon asti. Huttua paikkaamaan saapuu Hermes-otteluun viime kaudella yhden ottelun verran Hokkia edustanut Tino Metsävainio. Hutun lisäksi Hermes-ottelun joutuu jättämään välistä Tino Kauppinen.

— Kauppinen sai IPK-ottelussa pientä iskua ja on ollut tämän viikon jäältä pois. Tämänpäiväisen tiedon mukaan mies on takaisin joukkueharjoittelussa maanantaina. Metsävainio tulee uutena miehenä katsannon alle kun Hutulle tuli valitettavasti pitkä sairasloma, päättää Laukkanen.

Tuukka Smura torjuu Hermestä vastaan.

Tuukka Smura torjuu Hermestä vastaan.

 

Hokin kokoonpano Hermes-otteluun:

Pasi Kouvalainen – Tino Metsävainio – Anton Ollikainen
Heikki Klemetti – Samu Pyykkönen – Niklas Näppi
Christoffer Seppelin – Oscar Leppänen – Tuukka Rantamölö
Riku Korhonen – Matti Kaarlela – Jarkko Harjula

Risto Mattila – Reko Tornberg
Roni Viirlas – Eetu Martikainen
Sakari Turtiainen – Samuli Tanhua

Tuukka Smura (AM) – Sami Väliharju

 

Hokki-Hermes Kajaanin jäähallissa perjantaina 26.8 kello 18.30. Liput 8/6€