Hokki tyylipuhtaaseen voittoon JYP-Akatemiasta

Kajaanin Hokki nappasi keskiviikkoiltana komean 5-0 (1-0, 2-0, 2-0) -kotivoiton JYP-Akatemiasta. Kolmen pisteen voiton myötä Hokki kohosi sarjataulukossa jo toiseksi.

Ottelun avauserässä ei maaleilla herkuteltu. Ensimmäisen 20-minuuttisen ainoasta osumasta vastasi ylivoimalla Mestiksen maalipörssin kärkeen siirtynyt Teddy Da Costa, joka pommitti siniviivalta kiekon ohi pahassa maskissa olleen Sami Rajaniemen. Syöttöpisteet ranskalaisen kauden 11 osumaan merkauttivat Jarkko Heikkinen ja Anthony Guttig (0+3).

Hokki tuli toiseen erään kovalla liikkeellä, joka aiheutti JYP-Akatemian avauspelaamisessa vaikeuksia. Kovan painostuksen päätteeksi Jevgeni Fofanov (1+1) kiepsautti kiekon vanhanaikaisella ohi Rajaniemen. Esityön Fofanovin maaliin tekivät Veikko Karppinen (0+2) sekä Ville Määttä. Hokki onnistui iskemään toisessa erässä vielä kertaalleen, kun Mika Koivisto iski Hokin 3-0 johtoon Fofanovin ja Karppisen esityöstä. Kauden avausmaalinsa tehnyt Koivisto vähätteli osumaansa ottelun jälkeen.

– Ei se maali nyt hirveän tärkeä ollut, mutta ainahan se on mukava tehdä maali. Sovittiin Snädän (Virtala) kanssa ennen peliä, että vaihdetaan vähän rooleja. Snädä taklasi ja söi kiekkoja tänään ja minä sitten painoin kiekon pussiin, Koivisto heittää virne silmäkulmassa.

koivisto

Mika Koivisto iski tänään kauden avausmaalinsa.

Hokki katkaisi JYP-Akatemian selkärangan välittömästi kolmannen erän alkuun ylivoimalla, kun Riku Toivo iski kiekon maalin komean kuvion päätteeksi. Syötöt Toivon kauden viidenteen osumaan tarjoilivat avausmaalin syöttänyt Guttig sekä kultakypärä Teemu Virtala. Loppulukemat 5-0 iski kolmannen erän puolivälissä Pasi Kouvalainen illan tehomies Guttigin sekä  loukkaantumisen jäljiltä kaukaloon palanneen Anssi Rantasen esityöstä.

Sarjassa viimeiseksi valahtaneen JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi kehui vuolaasti Hokin esitystä.

– Nollalla maalilla ei voi tietenkään otteluita. Meillä oli vastassa tänään tämän sarjan kovin kaksinkamppailujoukkue. Vastustaja teki kolme maalia ”ykkösalueelta”, joka osoittaa että siellä on hyvä tahtotila joukkueella. Tuollaisella määrätietoisella ja vahvuuksien kautta tekemisellä Hokki on ihan selkeä suosikki tämän sarjan voittajaksi, Ahvenjärhi ylistää.

Hokin päävalmentaja Petri Mattila piti linnapaitojen esitystä rutiinisuorituksena.

– 5vs5 pelissä ei montaa paikkaa annettu JYP-Akatemialle. Tämä oli sellaista peruspelaamista meiltä mitä tässä ollaan kaivattu syksyn aikana. Vaikkei tänään ollut se kirkkain päivä pelissä, niin silti pystyttiin viemään peli tyylikkäästi loppuun. Tänään toimi roolit hienosti joukkueessa, Mattila kehuu.

30 kertaa torjunut Teemu Seppänen pelasi maalilla kauden toisen nollapelinsä. Hokki-luotsi Mattila näki nollapelin lisäksi joukkueen pelaamisessa paljon hyvää.

– Vaikka tämä ei ollut se kaunein ottelu niin pelissä oli hirmupaljon hyviä asioita. Varmasti tämä nostattaa sitten fiilistä kohti perjantaita, Mattila summaa.

Hokin ottelut jatkuvat perjantaina Kajaanissa, kun vastaan saapuu Vaasan Sport.