Hokki välieriin huikean puolivälieräsarjan päätteeksi

Kajaanin Hokki kampesi itsensä välieriin TUTO Hockey -sarjan päätteeksi voittamalla kolme viimeistä ottelua. Trillerimäiseksi kasvanut seitsemäs ottelu päättyi lopulta Hokin juhlaan luvuin 6–4 (2-3, 3-0, 1-1).

Kajaanin jäähalliin oli lauantaina pakkautunut 1420 katsojaa, jotka saivat rahalleen vastiketta huiman seitsemännen puolivälieräottelun muodossa. Jo ensimmäisessä erässä nähtiin viisi maalia, kun ensin Samu Pyykkönen niittasi terävällä rannelaukauksella kiekon Kaapo Kähkösen kahdeksan ja puolen minuutin pelin jälkeen. Paria minuuttia myöhemmin Hokille tuli musta 10 sekunnin pätkä, kun Rasmus Kulmala ja Topi Taavitsainen veivät vierailijat johtoon. Hokki tuli ylivoimalla vielä tasoihin erän aikana Risto Mattilan pommituksella. Puoli minuuttia ennen erän loppua Niko Tuhkanen pääsi siirtämään turkulaiset vielä johtoon, kiekon jäätyä pyörimään maalin eteen Hannu Kurun nousun jäljiltä.

Toisen erän alkuun Hokki vaihtoi maalivahtia, Sami Väliharjun väistyessä ja perjantaina nollapelin pelanneen Tuukka Smuran luistellessa maalin suulle. Toisessa erässä maalien makuun pääsi vain kotijoukkue. Ensin Markus Piispanen petasi loistavasti Tuomas Vartiaiselle paikan, eikä runkosarjassa tehot 3+3 iskenyt Vartiainen erehtynyt. Lisää kylmää vettä TUTOn niskaan kaatui ajassa 31.11. Ville Rajala vapautti syötöllään maalille hiipineen Sami Anttilan, joka siirsi kiekon rauhallisesti ohi Kähkösen. Linnapaitojen 5–3-maali oli yksi Mestis-kauden komeimmista suorituksista. Aku Kestilä sai kiekon omalla puolustusalueella ja veivasi koko TUTOn puolustuspakan läpi, siirtäen lopulta lätyn maalin perukoille.

Kolmannessa erässä TUTO sai kavennettua tilanteeksi 5–4 kapteeni Anssi Virkin laukoessa kiekon ensimmäistä kertaa Tuukka Smuran ohi. Kavennuksen jälkeen TUTO painoi vimmatusti päälle, mutta kotijoukkue taisteli yleisön pauhatessa. Viimeisen niitin otteluun iski puoli minuuttia ennen ottelun loppua Markus Piispanen tyhjään rysään 30 sekuntia ennen ottelun loppua. Samalla Hokki kruunasi huikean nousun, nousten 3-1-tappioasemasta sarjassa sarjan voittoon.

— Erittäin laadukas sarja, taistelua näkyi ja vauhti oli valtava. Turussa oli häkki täynnä, täällä Kajaanissa oli häkki täynnä. Uskaltaisin väittää, että tämän kevään parasta playoff-antia Suomessa, arvioi TUTO Hockeyn päävalmentaja Miika Elomo sarjaa.

— Tietenkin pettynyt olen, että me emme ole ne, jotka menevät jatkoon. Seiskapeli, niukka tappio, viihdettä koko rahan edestä ihmisillä. Kun Laukkanen on tuossa matkan varrella puhunut oppimisesta, niin nämä on ne paikat pelaajille ja valmentajille, missä kasvetaan. Minulla on joukkueellinen erittäin pettyneitä jääkiekkoilijoita kopissa, mutta tämäkin palvelee heitä tulevaisuudessa. Sanoin otteluiden alkaessa, että tämän sarjan voittaja tulee olemaan vahvoilla ja olen edelleen samaa mieltä. Kiitos vastustajalle hienosta sarjasta ja onnittelut jatkoon pääsystä, kommentoi Elomo.

Kajaanilaisten leiristäkin annettiin arvostusta Turun suuntaan.

— Täytyy antaa iso krediitti vastustajalle, saapumisen jälkeen Elomo on pystynyt viemään peliä eteenpäin, ja se on ollut TUTOlla hyvää aikaisemminkin. Siinä pelaamisessa on pirun paljon sellaisia elementtäjä, mistä tykkään jääkiekossa ja luulen että otamme jotain selkäreppuun kun me jatketaan tätä kevättä, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Hokki nousi puolivälieräsarjan voittoon seitsemännessä ottelussa. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Hokki nousi puolivälieräsarjan voittoon seitsemännessä ottelussa. (Kuva: Roosa Kurkinen)

 

Tilastot:

Maalit:
08:28 1-0 Pyykkönen (Vartiainen)
10:25 1-1 Kulmala (Tuhkanen-Kuru) YV
10:35 1-2 Taavitsainen (Heinimäki-Pulliainen)
15:45 2-2 Mattila (Piispanen-Korkiakoski) YV
19:28 2-3 Tuhkanen (Kuru-Sillanpää)
24:13 3-3 Vartiainen (Piispanen-Rajala) YV2
31:11 4-3 Anttila (Rajala-Kristof)
36:51 5-3 Kestilä (Vartiainen-Mattila) VoM
50:01 5-4 Virkki (Lindsten-Pulliainen)
59:30 6-4 Piispanen (Pyykkönen) TM

Torjunnat:
Sami Väliharju 14+0+0=14 (vaihto ajassa 20:00)
Tuukka Smura 0+9+10=19
Kaapo Kähkönen 11+3+4=18

Jäähyt:
Hokki 4x2min
TUTO 5x2min

Yleisöä: 1420

Seuraava ottelu: 1. välierä Hokki – Jokipojat keskiviikkona 30.3. klo 18.30 alkaen