Hokki varmisti runkosarjan toisen sijan

Kajaanin Hokin runkosarjan kotipelit päättyivät voitokkaasti, kun kajaanilaiset kaatoivat SaPKon 4–1. Samalla Hokki sinetöi itselleen runkosarjan toisen sijan.

Hokki sai otteluun loistavan alun, kun ajassa 2.06 Jukurit-pelin sairastelun takia missannut Sami Anttila siirsi kotijoukkueen johtoon Jarkko Harjulan ja Aku Kestilän esityöstä. Harjulalle syöttöpiste oli Mestis-uran ensimmäinen tehopiste. Hetkeä Anttilan osuman jälkeen Hokki pääsi myllyttämään ylivoimaa viidellä kolmea vastaan lähes minuutin verran, mutta Risto Mattilan ylärimaan osunutta laukausta lähemmäs maalintekoa ei päästy.

Toisen erän Hokki pääsi aloittamaan ylivoimalla, jonka linnapaidat myös hyödynsi. Kultakypärä Niklas Näppi pääsi kävelemään b-pisteen kaarelle ja sivalsi kiekon SaPKon maalia vartioineen Antti Leskisen alta maaliin, pysäyttäen kellot aikaan 20.38. Erän edetessä jatkuivat myös Hokin saumat pelata ylivoimaa ja lopulta Lasse Tiilikaisen ja Casimir Jürgensin istuessa rangaistuksia sivalsi Markus Piispanen Hokin kolmen maalin karkumatkalle ajassa 32.14.

Kolmannessa erässä pässipaitojen kultakypärä Janne Kumpulainen toi vieraat vielä peliin mukaan maalillaan. Lopullisesti kuitenkin savonlinnalaisten pyristely päättyi 54 sekuntia ennen täyttä aikaa, kun keskialueen aloituksesta Michal Kristof haki suoraan maalia ja kiekko lipuikin suoraan tyhjään SaPKo-maaliin, sinetöiden loppulukemiksi 4–1. Voiton myötä Hokki varmisti itselleen runkosarjan toisen sijan, rikkoen samalla myös viime vuonna syntyneen piste-ennätyksensä. Nyt Hokin pistesarakkeessa komeilee lukema 97, kun joukkueella on vielä TUTO Hockey- ja LeKi-ottelut pelaamatta.

— Jotenkin oli aamusta asti tunne, että ollaan asioikseen liikenteessä tänään. Tiedostettiin, että kyseessä on ison panoksen peli Hokille seurana ja myös pelaajille. Joukkue oli hyvin valmistautunut ja valmis pelaamaan ja sitä kautta saatiin ansaitut kolme pistettä. Tästä on hyvä jatkaa matkaa viikonlopun pelejä Turkuun ja Lempäälään ja sitten kohti keskiviikkona alkavia puolivälieriä, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Ottelussa isoksi teemaksi nousi tuomarit, kun SaPKolle vihellettiin yhteensä yhdeksän kahden minuutin rangaistusta Hokin kolmea vastaan. Lisäksi Sameli Ventelä istui kymmenen minuutin käytösrangaistuksen päähän kohdistuneen taklauksen takia.

— Tämä olisi ollut loistava jääkiekko-ottelu, jos tuo päätuomarikaksikko ei olisi pilannut sitä viheltämällä miten sattuu. Se on tämmöistä, en usko että Hokki olisi siihen mitenkään syyllinen, he hyödynsivät omat ylivoimansa. Sanoin jo kopissa pojille että ilman tuomareita tänään olisi tapeltu täysin voitosta, puhisi SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen.

— Varmaan SaPKon peli hajosi vähän tuohon jäähyilyyn, se on aina haaste kun pelataan vähemmän tasaviisikoin. Nuo raitapaidat kuuluvat tähän Mestis-romantikkaan, joskus ne on hyviä ja joskus ne on huonoja. En ota enempää kantaa, miten heillä tänään meni, totesi Hokki-luotsi.

Hokki varmisti SaPKo-voitollaan runkosarjan toisen sijan. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Hokki varmisti SaPKo-voitollaan runkosarjan toisen sijan. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Maalit:
02:06 1-0 Anttila (Harjula-Kestilä)
20:38 2-0 Näppi (Piispanen-Korkiakoski) YV VoM
32:14 3-0 Piispanen (Mattila-Näppi) YV2
44:23 3-1 Kumpulainen (Markkula-Jurgens)
59:06 4-1 Kristof YV TM

Torjunnat:
Sami Väliharju 8+3+7=18
Antti Leskinen 8+15+7=30

Jäähyt:
Hokki 3x2min
SaPKo 9x2min + 1x10min (Ventelä)

Yleisöä: 1036

Seuraava ottelut:
Pe 11.3. klo 18.30 TUTO Hockey – Hokki
La 12.3. klo 17.00 LeKi – Hokki
Ke 16.3. klo 18.30 Hokki – XXX (1. puolivälierä)