Hokki varmisti runkosarjan voiton – ”Erityisen tärkeä asia”

Kajaanin Hokki varmisti Suomi-sarjan runkosarjan voiton sunnuntaina Kajaanissa. Hokki kaatoi Nokian Pyryn jatkoajalla 3–2 ja karkasi sarjataulukossa tavoittamattomaan johtoon.

– Hienoa, että pääsemme kevääseen piikkipaikalta. Kun finaaleja ei pelata, niin runkosarjan voitto on erityisen tärkeä asia, keskushyökkääjä Tuomas Komulainen toteaa.

– Meillä on hyvä joukkue, joka on hitsautunut hyvin yhteen. Joukkueessa on paljon hyviä yksilöitä ja paljon nuoria pelaajia on noussut esille, Komulainen erittelee hyvän menestyksen syitä.

Hokille riitti ottelusta yksi piste varmistamaan runkosarjan ykkössijan. Näin ollen runkosarjan voitto varmistui jo varsinaisen peliajan jälkeen.

– Ei sitä sarjatilannetta tullut ajateltua pelin aikana. Ennemmin lähdimme hakemaan voittoa. Tämä oli tiukka peli ja Pyry oli hyvä. Peli olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa, me onnistuimme puolustamaan kaverin pois hyviltä paikoilta.

Hokin maaleista ottelussa vastasivat Komulaisen lisäksi Markus Still ja voittomaalin jatkoajalla tehnyt Jarkko Harjula.

Tuomas Komulainen iski viikonloppuna tehot 2+3. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Palavereiden viesti meni hyvin perille

Komulainen viimeisteli lauantaina Kiekko-Espoota vastaan tehot 1+2 ja sunnuntaina syntyi tehot 1+1. Koko kaudella Komulainen on iskenyt 29 otteluun tehot 9+23=32.

– Alkukaudella palaset ei loksahdellut paikalleen ja se oli itselle hankalaa aikaa, mutta kokonaisuudessaan tämä on ollut henkilökohtaisesti ihan kelvollinen kausi. Näin ne otteet paranevat, kun kevät tulee, Komulainen iloitsee.

Joukkuetasolla Komulainen on tyytyväinen puolustuspelaamiseen. Hokki päästi kahteen sarjan kärkiotteluun vain kaksi maalia omiin.

– Pidimme parin tappion jälkeen aika paljon palavereita ja kävimme asioita läpi. Viesti näköjään meni hyvin perille.

Hokilla on vielä edessään kolme ottelua ennen pudotuspelejä. Puolivälierät käynnistyvät 2. maaliskuuta.

– Tämä sarjatilanne pitää nyt unohtaa. Pelataan fiksusti ja kehitetään omaa peliä kohti kevättä. Meidän pitää viilata vielä pieniä juttuja, kuten maalille menoja. Myös erikoistilanteita pitää hioa, sillä ne nousevat keväällä isoon rooliin, Komulainen tietää.

Hokki–Pyry 3–2 JA (2–0, 0–1, 0–1, 1–0)

Maalit:
11.21 1–0 Still (Mattila, Harjula)
12.39 2–0 Komulainen (J-V.Kyllönen, Ramirez)
34.17 2–1 Wilenius (Selimgerei, Korkeamäki)
52.09 2–2 Painilainen (Wilenius, Ylitalo)
63.31 3–2 Harjula (Mattila, Komulainen)

Torjunnat:
Lari Kukkohovi 9+10+9+1=29
Wille Mattila 11+5+8+1=25

Jäähyt:
Hokki 5x2min
Pyry 5x2min

Yleisöä: 504