Hokki vihdoin vierasvoittoon!

Kajaanin Hokki onnistui ottamaan Mestis-kauden 2016-2017 ensimmäisen vierasvoittonsa kaatamalla Kokkolan Hermeksen lukemin 0–1 (0-0, 0-0, 0-0, 0-1) Joni Piipposen jatkoaikamaalilla.

Kajaanin Hokin ja Kokkolan Hermeksen välisessä erittäin tasaisessa ottelussa keskiviikkona jouduttiin odottamaan avausmaalia jatkoajalle asti. Jatkoajan alkuun molemmat joukkueet saivat loistavat tekopaikat. Ensin Ossi Ikonen pääsi yrittämään ratkaisua rangaistuslaukauksesta, mutta Frans Tuohimaa venyi kiekon tielle. Seuraava paikka aukesi Christoffer Seppelinille Roni Viirlaksen antaman läpisyötön jälkeen, mutta Juraj Holly torjui maalillaan.

Lopulta voittomaali syntyi jatkoajan kolmannella minuutilla, kun Joni Piipponen iski läpiajon päätteeksi kylmäpäisesti kiekon ohi Hermeksen maalilla torjuneen Hollyn. Piipposen maalin myötä Hokki nappasi kuluvan Mestis-kauden ensimmäisen vierasvoittonsa luvuin 0–1.

— Pelinä tämä oli todella tasainen. Niinä hetkinä kun Hermes oli pelin päällä me jaksoimme puolustaa sitkeästi ja hyvin, kuten olemme tauon jälkeen kaikissa vierasotteluissa puolustaneet. Niiden hetkien aikana ei tullut jatkuvasti maalipaikkoja tai muuta vastaavaa hässäkkää omalla maalilla. Minun mielestä näissä tauon jälkeisissä kolmessa vierasottelussa se on ollut yhteisenä tekijänä ja nyt se onneksi palkittiin myös voitolla, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kommentoi.

— Illan mittaan päästiin itsekin hyökkäämään, saatiin niin suoria kuin pitkiä hyökkäyksiä, omassa pelissä oli paljon hyviä juttuja.

Vierasvoitto oli Hokille kauden ensimmäinen kymmenen tappiollisen vierasottelun jälkeen. Kajaanilaisjoukkueen leirissä ymmärretään miten iso asia vierasvoiton saaminen vihdoin on.

— Ei sitä voi vähätellä miten iso asia tämä on. Kohta eletään joulukuuta ja sarja käynnistyi syyskuun puolessavälissä. Tässä on ollut monta reissua ilman voittoa ja se on selvä, että tästä saa pelaajat paljon posiitivista energiaa korviensa väliin, Hokki-luotsi päättää.

Hokki jatkaa otteluitaan lauantaina, kun Kajaanin jäähalliin saapuu JYP-Akatemia.

Joni Piipponen ratkaisi Hokille voiton Hermeksestä.

Joni Piipponen ratkaisi Hokille voiton Hermeksestä.

Maali:
63.13 0-1 Piipponen VoM

Torjunnat:
Frans Tuohimaa 6+9+11+3=29
Mikael Edelmann 4+0+0=4
Juraj Holly 5+7+7+1=29 (maalille 1.29)

Jäähyt:
Hokki 4x2min
Hermes 3x2min

Yleisöä: 831

Seuraava ottelu: Hokki-JYP-Akatemia la 26.11