Hokki viidenteen peräkkäiseen vierasvoittoon

Kajaanin Hokki kasvatti vierasvoittojen putken viiteen otteluun, kun linnapaidat voittivat Kiekko-Vantaan vieraissa luvuin 2–3 (1-2, 1-0, 0-1). Hokki jatkaa otteluitaan heti lauantaina LeKin vieraana.

Kajaanin Hokki jatkoi kauttaan perjantaina kohtaamalla Kiekko-Vantaan vieraissa. Maalinteon aloittamisesta vastasi kajaanilaismiehistö ajassa 8.59. Timo Hiltunen sai kiekon itselleen kotijoukkueen maalin takana ja löysi syötöllään b-pisteiden välistä Samu Pyykkösen, joka kiskaisi suoraan syötöstä Hokin johtoon. Lohipaidat tulivat tasoihin kuusi minuuttia myöhemmin Teemu Mielosen osumalla, mutta erätauolle mentiin kuitenkin Hokin johdossa, kun Reko Tornberg iski Mestis-uransa avausmaalin. Toisessa erässä Kiekko-Vantaa tuli tasoihin Frank Gymerin osuttua läpiajon päätteeksi.

Lopulta illan ratkaisijaksi nousi kolmannessa erässä Hokin kapteenisto. Markus Korkiakoski nosti kiekon hyökkäysalueelle ja jätti Risto Mattilalle, joka levitti vielä Niklas Näpille, ja Näppi iski kiekon takanurkkaan. Näpin maalin myötä Hokki voitti 2–3 ja kasvatti vierasvoittojen putkeaan viiteen otteluun.

— Kun piti olla sitkeitä niin silloin myös oltiin. Varsinkin toisessa erässä ei päästy paljoa hyökkäämään, oli alivoiman tappoa ja oli pitkiä hyökkäyksiä mitkä piti puolustaa hyvin. Niissä onnistuttiin hyvin ja viimeisessä erässä päästiin hyökkäysrytmiin takaisin mukaan. Vauhdikas ja hyvä peli, onneksi saatiin kolme pistettä, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kommentoi.

Loukkaantumisten ja armeijakiireiden takia Hokin kokoonpano oli erilainen kuin edellisissä otteluissa. Yksi muutoksista aikaisempiin otteluihin oli Teemu Huttu, joka viiletti Vantaalla ykkösketjun laidalla.

— ”Hude” pelasi viime vuonna paljon laidassa Kokkolassa ja sen roolin kokeilu on ollut monesti mielessä. Kun tänään oli äijiä vähemmän, oli hyvä hetki laittaa hänet siihen. Ihan positiivinen peli häneltä näin heti pelin jälkeen mietittynä. Katsotaan millaisilla koostumuksilla jatketaan huomenna, mutta ei ole mikään mahdottomuus että Huttu pelaisi jatkossakin laitahyökkääjänä, Hokki-luotsi arvioi.

Reko Tornberg avasi maalitilinsä Kiekko-Vantaa-ottelussa. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Maalit:
8.59 0-1 Pyykkönen (Hiltunen, Kouvalainen)
14.54 1-1 Mielonen (Lehtinen)
17.34 1-2 Tornberg (Ollikainen)
29.04 2-2 Gymer (Hyttinen, Rautanen)
57.09 2-3 Näppi (Mattila, Korkiakoski) YV VoM

Torjunnat:
Sami Väliharju 11+12+7=30
Aaro Peltonen 8+5+11=24

Jäähyt:
Hokki 5x2min
Kiekko-Vantaa 2x2min 1x5min 1x20min (Andersson)

Seuraava ottelu: LeKi-Hokki la 14.1
Seuraava kotiottelu: Hokki-Peliitat la 21.1