Hokki voiton päähän finaalipaikasta

Hokki nappasi kolmannen kiinnityksen finaalipaikkaan maanantaina Joensuussa, kun linnapaidat voittivat 1–3 (0-0, 1-2, 0-1). Sarja on voiton myötä katkolla keskiviikkona Kajaanissa.

Maanantaina Joensuussa jatkettiin totuttuun vähämaaliseen linjaan Hokin ja Jokipoikien välillä. Ensimmäistä maalia saatiin odottaa toiseen erään asti, kunnes Michal Kristof tarjosi nopean vastahyökkäyksen päätteeksi syötön Santeri Vuodille, joka ohjasi kiekon ensimmäisellä kosketuksella maaliin. Ärjypaidat tulivat tasoihin reilut kaksi minuuttia myöhemmin, kun Janne Väyrynen siirsi takatolpilta Jesse Paukun syötöstä tilanteeksi 1–1 ajassa 26.16. Erätauolle siirryttiin kuitenkin Hokin johdossa, sillä Markus Korkiakoski iski terävällä rannelaukauksella linnapaidoille 1-2-maalin 21 sekuntia ennen erän loppua.

Kolmannen erän ainoasta maalista vastasi Korkiakoski viimeisellä sekunnilla tyhjään maaliin, sinetöiden siten Hokin voiton lukemin 1–3, samalla siirtäen sarjan Hokin 3-1-johtoon.

— Ehjä ja hyvä kokonaisuus joukkueelta pelillisesti. Toisessa erässä oli sellainen kymmenen minuutin jakso, missä vähän ylipelattiin tai pelattiin väärin ja se momentum oli Jokipojille. Muuten kyllä olen tosi tyytyväinen tuosta viisikkopelaamiseen hyökkäys- kuin puolustussuuntaan. Näitä rakenteita on harjoiteltu elokuusta saakka ja niiden pitäisi olla parasta a-luokkaa keväällä ja tälläisissa ottelusarjoissa ja meillä se on juurikin näin. Rakenteet pitävät hyvin ja pelaajat noudattavat niitä kärsivällisesti. Hyvä ja ehjä esitys koko joukkueelta, myhäili Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen suojattiensa otteista.

Voiton myötä Hokki siirtyi voiton päähän finaalipaikasta ja joukkueella on mahdollisuus napata kyseinen finaalipaikka keskiviikkona Kajaanissa. Se olisi linnapaidoille ensimmäinen finaalisarja kahdeksaan vuoteen.

— Samalla tavalla käydään huomenna peli läpi ja jos tästä pelistä pystyy jotain pelaajille tuomaan jomman kumman joukkueen pelaamisesta niin ne eväät annetaan pelaajien selkäreppuun. Keskiviikkona se on taas tilanteesta ja vaihdosta toiseen pelaamista ja jatkuvaa suorittamista. Ihan sama lääke kuin tuossa TUTO-sarjassa ja tässä sarjassa, eli ei tarvitse tuohon valmistautumiseen tehdä muutoksia, kommentoi Hokki-luotsi seuraavaan peliin siirtymistä.

Markus Korkiakoski iski kaksi maalia ja toi Hokille kolmannen välierävoiton. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Markus Korkiakoski iski kaksi maalia ja toi Hokille kolmannen välierävoiton. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Tilastot:

Maalit:
24.02 0-1 Vuoti (Kristof, Rajala)
26.16 1-1 Väyrynen (Paukku)
39.39 1-2 Korkiakoski (Seppälä) VoM
59.59 1-3 Korkiakoski (Mäkelä, Kestilä) YV TM

Torjunnat:
Tuukka Smura 7+11+6=24
Mikael Edelmann 12+9+7=28

Jäähyt:
Hokki 2x2min
Jokipojat 3x2min

Yleisöä: 1863

Seuraavat ottelut: Ke 6.4. klo 18.30 Hokki – Jokipojat
Pe 7.4. klo 18.30 Jokipojat – Hokki (tarvittaessa)
La 8.4. klo 17.00 Hokki – Jokipojat (tarvittaessa)