Hokki voittoon Pohjois-Suomen derbyssä

Hokki nappasi lauantai-illan ottelussaan kuudennen kolmen pisteen voiton peräkkäin, kun RoKi kaatui luvuin 3-0 (1-0, 1-0, 1-0). Hokki kasvatti voitoillaan pistetilinsä olemaan jo 53 pisteen kokoinen.

Hokki sai otteluun huikean alun, kun Mikael Seppälä vapautti IPK:sta lainalla olleen Niko Putkosen läpiajoon ennen kuin ensimmäistäkään minuuttia oli keretty pelata. Putkonen viimeisteli viileästi rannelaukauksella ohi RoKin maalissa pelanneen Toni Eskelisen. Toisen erän alussa, Hokin ollessa ylivoimalla, Sami Anttila jakoi kiekon poikki kentän Aku Kestilälle, joka upotti Hokin kahden maalin karkumatkalle. Antti Kurkinen lisäsi Hokin johdon kolmeen maaliin, kun Kuhmon Kivan kasvatti uitti läpiajosta kiekon Eskelisen längistä sisään. Hokin kolmea maalia enempää ottelussa ei nähty, joten täydet kahdeksan pistettä revanssiviikonlopusta jäivät Kajaaniin.

— Vähän tuli oma pelaaminen kuin pakottamalla. Toinen erä oltiin täysin köysissä, siihen hetkeen oli kyllä vahva erä vierasjoukkueelta. Kuitenkin siitä selvittiin, ei ollut ensimmäinen kerta tälle kaudelle, jolloin ollaan oltu noissa tilanteissa ja selvitty niistä. Kolmanteen erään saatiin rivit kasaan, mietittiin erätauolla että miten pelataan se viimeinen erä ja minun mielestä pelattiin ihan järkevästi ja pidettiin RoKi pääosin hyviltä maalintekopaikoilta pois. Kahdeksan pistettä oli tarjolla ja ne saatiin, niitä ei kukaan enää meiltä pois ota. Kun liitto noita lisäpisteitä tyrkylle laittoi niin ollaan pirun tyytyväisiä että ne saatiin kairattua omaan sarakkeeseen, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen summaa ottelun.

Hokki joutui lähtemään otteluun kapealla miehistöllä, sillä joukkueen pelaajista neljä oli armeijan tehtävien takia sivussa. Lisäksi Ville Saukko sairastui ennen perjantaista peliä kuumeeseen, eikä ollut viikonlopun otteluissa käytettävissä.

— Iso hatunnosto ja kiitos koko joukkueelle, on tuo kolmelle kentällä pelaaminen kovaa leikkiä pelaajille. Ryhmä vielä pieneni illan aikana, joka on minun mielestä ihan luonnollista, sillä loukkaantumisriski kasvaa kun on vähänlaisesti miehiä käytettävissä. Toivotaan ettei siellä mitään vakavampaa ole, Laukkanen jatkaa.

Aku Kestilä iski Hokin 2-0 johtoon RoKia vastaan. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Aku Kestilä iski Hokin 2-0 johtoon RoKia vastaan. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Maalit:
0.41 1-0 Putkonen (Seppälä, Mattila) VoM
24.11 2-0 Kestilä (Anttila) YV
45.28 3-0 Kurkinen (Humaloja, Viirlas)

Torjunnat:
Tuukka Smura 10+8+7=25
Toni Eskelinen 9+6+16=31

Jäähyt:
Hokki 3x2min
RoKi 6x2min 1x10min

Yleisöä: 923

Seuraava ottelu: Hokki-JYP-Akatemia keskiviikkona 25.11 Kajaanin jäähallissa