Hokki voittoon ensimmäisessä välieräottelussa

Kajaanin Hokki nappasi ensimmäisestä välieräottelusta ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan kaatamalla Jokipojat 3–2 (0-2, 1-0, 1-0, 1-0) jatkoajan jälkeen. Välierät jatkuvat viikonloppuna ensin perjantaina Joensuussa ja heti perään lauantaina Kajaanissa.

Hokki aloitti keskiviikkoisen ottelun Jokipoikia vastaan pirteästi, mutta avauserässä maalinteosta vastasivat ainoastaan vierailijat. Ensin Ville Halonen upotti kiekon vastustamattomasti Tuukka Smuran ohi takaylänurkkaan ajassa 2.35 ja digitaalien näyttäessä 13.57 löi Juuso Kaijomaa kiekon toistamiseen Hokki-reppuun.

— Pelipalaverissa sanoin pelaajille, että neljä parasta joukkuetta ovat jäljellä ja se tarkoittaa sitä, että pelin vaade on taas potenssiin kolme tässä ottelusarjassa. TUTO taisi tuossa sarjan alussa saada kolme tai neljä maalipaikkaa tasaviisikoin, nyt Jokipojat teki samat ensimmäisessä erässä ja nakkasi kaksi maalia, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Toisessa erässä Hokki kavensi tilanteeksi 1–2. Jokipoikien kapteeni Samu Pitkänen joutui istumaan kakkosta, eikä Hokin ylivoima aikaillut kuin 11 sekuntia, kunnes Michal Kristofin ja Sami Anttilan kaunis sommitelma löysi maalin nurkalta maaliskuun kuukauden tulokaspelaajan Aku Kestilän. Kolmannen erän alkuun Hokki pääsi myös ylivoimalle ja jälleen sama ylivoimakenttä oli tehokkaana. Kristofin syötön jälkeen Kestilä pääsi yrittämään maalin edestä, josta kiekko vääntämisen jälkeen irtosi viivasta nousseelle Aleksi Mäkelälle, joka mälläsi ottelun tasoihin. Kun lisämaaleja ei varsinaisella peliajalla nähty, siirryttiin jatkoerän pariin.

Jatkoerää kerettiin pelata 4.31, kunnes Kestilä pääsi iskemään Kristofin laukauksen paluukiekon maaliin. Molemmat miehet olivat myös pisteillä jokaisessa Hokin maalissa, sillä Kestilä keräsi tehot 2+1 ja Kristof tehot 0+3.

— Päästiin sen ensimmäisen erän jälkeen peliin mukaan ja oltiin kärsivällisiä ja sitkeitä, kuten ollaan oltu monesti tämän kauden aikana. Sarja polkaistiin käyntiin, taas on tämä nuoruus ja kokemattomuus meidän etu tässä sarjassa. Jokipojilla on siellä Juuso Akkasta, Ossi Pellistä ja Samu Pitkästä, jotka ovat aika monissa karkeloissa käynyt, ehkä he voivat kokemuksesta kertoa omista kokemuksista miten näitä pelejä voitetaan. Me käydään ostamassa popcornia ja mehua ja katsotaan kimpassa videoita ja pyritään olla parempia Joensuussa, ja pakko on ollakin jos tahdotaan pärjätä, Hokki-luotsi puntaroi.

Hokki pääsi juhlimaan voittoa kolmen ylivoimamaalin takia. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Hokki pääsi juhlimaan voittoa kolmen ylivoimamaalin takia. (Kuva: Roosa Kurkinen)

 

Maalit:
2.35 0-1 Halonen (Puruskainen, Hämäläinen)
13.57 0-2 Kaijomaa (Arousva, Olkkonen)
29.24 1-2 Kestilä (Anttila, Kristof) YV
40.49 2-2 Mäkelä (Kristof, Kestilä) YV
64.31 3-2 Kestilä (Kristof) YV VoM

Torjunnat:
Tuukka Smura 3+7+9+1=20
Mikael Edelmann 11+13+18+1=43

Jäähyt:
Hokki 0x2min
Jokipojat 4x2min

Yleisöä: 1090

Seuraavat ottelut: Pe 1.4. klo 18.30 Jokipojat – Hokki
La 2.4. klo 17.00 Hokki – Jokipojat
Ma 4.4. klo 18.30 Jokipojat – Hokki
Ke 6.4. klo 18.30 Hokki – Jokipojat (tarvittaessa)
Pe 7.4. klo 18.30 Jokipojat – Hokki (tarvittaessa)
La 8.4. klo 17.00 Hokki – Jokipojat (tarvittaessa)