Hokki voittoon kärkipelissä

Kajaanin Hokki matkasi perjantaiksi Savonlinnaan, jossa sarjan piikkipaikalla olevat linnapaidat kohtasivat sarjan toisena olleen SaPKon. Kärkiottelusta Hokki keräsi mukaansa täydet kolme pistettä lukemin 0-4 (0-1, 0-0, 0-3). Kajaanilaisten pelit jatkuvat heti lauantaina kotiottelulla LeKiä vastaan.

Hokki tuli otteluun aktiivisesti ja SaPKon pelaajat joutuivat rikkomaan kolmen kaksiminuuttisen edestä ensimmäisessä erässä. Toisella niistä Risto Mattila iski komealla rannelaukauksella kiekon SaPKon maaliin. Syöttöpisteet maalista Michal Kristofille sekä Niklas Näpille ja maalin syntyaikana 15.36. Toisessa erässä vahvasta Hokki-painostuksesta huolimatta ei nähty maaleja. Yksi erän vaarallisimmista paikoista aukesi SaPKolle, kun Janne Kumpulainen sai yrittää rangaistuslaukausta, jonka kuitenkin Hokki-maalivahti Tuukka Smura torjui.

Kolmannen erän Hokki aloitti viiden minuutin alivoimalla, kun Sami Anttila otti toisen erän päätteeksi 5+20 keihästämisestä. Kajaanilaiset selvittivät kuitenkin alivoiman suhteellisen vaivattomasti. Kolmannen erän maalinteosta vastasi ensimmäisen erän tapaan Hokki. Christoffer Seppelinin ajoi alivoimalla alueelle, kun erää oli pelattu 11 minuuttia. Seppelin syötti toiseen aaltoon Samu Pyykköselle, joka upotti ranteella kiekon upeasti Oskari Setäsen ohi. Reilua minuuttia myöhemmin Miska Humaloja ajoi laidasta sisään, odotti Setäsen ulostulon ja sijoitti kiekon sen jälkeen tyhjään maaliin. Viimeisen niitin savonlinnalaisten arkkuun iski Humaloja, joka heitti kiekon omasta päädystä tyhjään maaliin ajassa 56.55. Loppulukemat 0-4 ja täydet pisteet kärkiottelusta Kajaaniin.

— Neljäkymmentä minuuttia pelattiin ehjää viisikkopeliä molempiin suuntiin. Se oli sitä meidän valmentajien toitottamaa kokonaisvaltaista peliä. Kolmas erä tuli istuttua jäähypenkillä, osittain aiheesta ja osittain vähemmän aiheesta. Niissä hetkissä peli kääntyi taistelupeliin ja sekin oli kohdillaan tänään. Siihen kruunuksi saatiin tehtyä vielä alivoimalla maali, jolla vastustajan selkärankaa laitettiin lopullisesti poikki. Paljon hyviä asioita tapahtui tänään Hokki-joukkueella Savonlinnassa, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen summaa ottelusta.

Hokin kultakypärä Miska Humaloja jatkoi pistetehtailuaan kahdella maalilla. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Hokin kultakypärä Miska Humaloja jatkoi pistetehtailuaan kahdella maalilla. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Hokki ei pääse lepäämään kuitenkaan pidemmäksi aikaa, sillä joukkue pelaa heti huomenna kotonaan Lempäälän Kisaa vastaan.

— Näihin peleihin ei voi jäädä yhtään kiinni, ajatukset pitää siirtää nopeasti huomiseen. Pelaajat käyvät varmaan mielessään oman suorituksensa läpi ja sen jälkeen tämä peli on historiaa. Huomenna vähän verrytellään vähän, otetaan pieni palaveri ottelusta. Isoin työ on varmaan saada jokainen valmiiksi huomiseen otteluun, Laukkanen jatkaa.

Hokin lisäksi perjantain kierrokselta täydet pisteet nappasi myöskin lauantainen vastus. Vuoden 2011 maailmanmestari Pasi Puistolan, sekä pitkä-aikaisten liigapelaajien Antti Bruunin, Otto Honkaheimon sekä Miikka Männikön johtama Lempääläisjoukkue nappasi 1-3-vierasvoiton Rovaniemeltä.

— Tänään kun katsoi millaisella joukkueella LeKi oli tänään liikkellä niin on kyllä todella kokenut joukkue. Nyt on hyvä testi meidän suhteellisen nuorelle joukkueelle, kun pääsevät tuommoisessa kamppailupelaamisessa sekä muutenkin pelaamaan rutinoituneita liigakiekkoilijoita vastaan. Se on minun mielestä hyvä tilanne meidän pelaajille, nyt on sellaisia pelaajia vastassa jotka on urallaan kovissakin liemissä keitetty. Sen osalta todella mielenkiintoinen joukkue huomenna tulossa Kajaaniin, Laukkanen arvioi.

Maalit:
15.36 0-1 Mattila (Kristof, Näppi) YV VoM
51.04 0-2 Pyykkönen (Seppelin, Turtiainen) AV
52.07 0-3 Humaloja (Kestilä)
56.55 0-4 Humaloja AV TM

Torjunnat:
Tuukka Smura 5+8+7=20
Oskari Setänen 8+17+2=27

Jäähyt:
Hokki 5x2min 1x5min 1x20min
SaPKo 3x2min 1x10min

Seuraava ottelu: Hokki-LeKi lauantaina 14.11 Kajaanin jäähallissa kello 17.00