Hokki voittoon Kiekko-Vantaasta

Lauantai-illan Mestiksen kärkikamppailussa kohtasivat Kajaanin Hokki ja Kiekko-Vantaa. Tiukan ottelun jälkeen kolme pistettä jäivät Kajaaniin lukemin 4-2 (1-1, 2-0, 1-1). Seuraavana Kajaaniin saapuu TUTO Hockey perjantaina 9.10. 

Lauantaina Kajaanin Hokki sai vastaansa jo perjantaina Rovaniemellä pelanneen Kiekko-Vantaan. Ottelun avausmaalia jouduttiin odottamaan aikaan 13.26 asti, kunnes Niklas Näppi rankaisi rannelaukauksellaan Hokin ylivoiman aikana. Kiekko-Vantaa kuitenkin tasoitti omalla ylivoimallaan ajassa 16.08, kun vierailijoiden kapteeni Toni Leinonen iski kiekon reboundin jälkeen Antti Lehtosen selän taakse.

Toisessa erässä Hokin tehovitjana alkukauden toiminut Niklas Näpin, Miska Humalojan ja Markus Piispasen kenttä otti ratkaisijan roolia. Ensin Humaloja siirsi Hokin johtoon ja ottelun puolessa välissä Näppi kasvatti johdon kahteen maaliin. Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaan Jere Laine kavensi tilanteen lukemiin 3-2, mutta heti seuraavassa vaihdossa Roni Viirlas siirsi linnapaidat takaisin kahden maalin karkumatkalle. Enempää maaleja ei nähty, joten Hokki sai kolme pistettä joilla kajaanilaiset kasvattivat johtoaan sarjan piikkipaikalla.

— Tämä oli pienten marginaalien ottelu, Kiekko-Vantaa laittoi meidän johtoasemassa pelaamista aivan erilailla testiin kuin aiemmin kohdatut joukkueet. Meidän puolustus johtoasemassa ei ollut yhtä jämäkkää kuin mitä se on aiemmin ollut. Tyytyväinen täytyy voittoon olla. Tämä oli hyvävauhtinen ja fyysinen Mestis-ottelu ja peli-esityksen päälle plussaksi saatiin vielä kolme pistettä, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Ottelun tuomarilinjaan ei Hokin päävalmentaja ollut täysin tyytyväinen. Ottelussa vihellettiin yhteensä 24 minuuttia jäähyjä, jotka jakaantuivat tasan joukkueiden kesken.

— Ennen kauden alkua Mestis-infossa meille painotettiin, että tuomaroinnissa on samat säännöt kaikkialla. Täytyy sanoa, että kun keskiviikkona pelattiin täällä ja nyt pelattiin täällä niin aivan eri säännöt oli. Ei hirveästi pystynyt sanomaan että mistä tuli jäähyä, mistä vihellettiin pitkiä ja mikä oli paitsio. Erikoista tuomarointia tuli, hyvä että siitä selvittiin. Se haittasi omasta mielestäni molempien joukkueiden pelaamista, laukoi Hokki-käskyttäjä.

Markus Piispanen on tehoillut itsensä Mestiksen pistepörssin toiseksi.

Markus Piispanen on tehoillut itsensä Mestiksen pistepörssin toiseksi.

Maalit:
13:26 1-0 Näppi (Mattila-Humaloja) YV
16:08 1-1 Leinonen (Tuomisto-Laine) YV
24:20 2-1 Humaloja (Piispanen-Mäkelä)
30:42 3-1 Näppi (Mattila-Valchar) VoM
46:35 3-2 Laine (Parikka-Tuomisto) SR
47:09 4-2 Viirlas (Humaloja-Näppi)

Torjunnat:
Antti Lehtonen 7+4+8=19
Jani Kautto 7+4+6=17

Jäähyt:
Hokki 6x2min
K-Vantaa 6x2min

Yleisöä: 685

Seuraava ottelu: Hokki – TUTO Hockey pe 9.10. klo 18.30