Hokki voittoon Kokkolassa

Kajaanin Hokki palasi reilun viikon tauon jälkeen harjoitusotteluiden pariin, kun linnapaidat kohtasivat Hermeksen Kokkolassa. Tasaisen ottelun Hokille käänsi toisen erän lopun kolme maalia. Lopulta kajaanilaiset olivat parempia lukemin 4-6 (2-2, 1-3, 1-1). 

Edellisen viikon levännyt Hokki tuli otteluun räväkästi, kun joukkueen harjoitusotteluiden pistepörssin kärkinimi Miska Humaloja siirsi vieraat johtoon ylivoimalla ajassa 4.28. Reilua minuuttia myöhemmin Hermes tuli kuitenkin tasoihin Teemu Hutun ylivoimamaalilla. Hokin tsekkiläisvahvistus Radim Valchar siirsi kuitenkin Hokin takaisin johtoon ajassa 12.08. Erän maalitehtailu ei ollut kuitenkaan vielä loppunut, sillä Hermes tuli tasoihin Tuomas Koskisen maalilla kellon näyttäessä aikaa 17.51.

Toisen erän maalinteon aloitti kotijoukkue, kun Hermeksen Antti Hellsten siirsi isännät johtoon ajassa 28.38. Erän loppu oli kuitenkin Hokin, kun Christoffer Seppelin tasoitti pelin aikaan 34.48. Taneli Siikaluoma siirsi Hokin johtoon aikaan 38.32 ja Matti Kaarlela lisäsi johdon kahteen maaliin, kun erää oli jäljellä vain seitsemän sekuntia. Kolmannessa erässä Kaarlela lisäsi Hokin johdon jo lukemiin 3-6 Siikaluoman syötöstä. Hermes sai vielä 4-6-kavennusmaalin ajassa 59.30, kun Janne Kivilahti iski ylivoimalla kiekon Hokki-rysään, mutta enempää maaleja ei enää nähty.

— Hyvin tasainen peli, omalta osalta toisen erä oli joukkueen parasta antia. Kun oli mahdollisuus tappaa peli niin se käytettiin tehokkaasti. Kaiken kaikkiaan kuitenkin vähän sekava kuva joukkueen pelaamisessa, toisen erän hyvän hetken ja kaikista huonoimpien hetkien välinen ero oli tämän syksyn isoimpia, arvioi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

— Joukkueen lepotauko näkyi hieman siinä, että mentiin liikaa tunnepuoli edellä. Sitä vauhtia ja vaarallisia tilanteita tuli molempiin päihin mennessä. Luistelussa ei niinkään näkynyt merkittävää muutosta levon takia, mutta henkisellä puolella tauko joukkueen mukana olemisesta tulee todennäköisesti näkymään ajan myötä, Laukkanen jatkaa.

Taneli Siikaluoma iski Hermestä vastaan tehot 1+1-

Taneli Siikaluoma iski Hermestä vastaan tehot 1+1.

Hyvin jäähyrikkaassa ottelussa jaettiin peräti 15 kappaletta kaksiminuuttisia. Näistä jäähyistä kahdeksan tuli Hokille ja seitsemän Hermekselle. Viimeisessä erässä Hokki sai itselleen kymmenen minuuttia jäähyjä istuttavaksi.

— Yleisesti ottaen joukkueelta turhan rikkonaista peliä jäähyjen suhteen. Sarjassa pelatessa ei näin paljoa jäähyjä voi ottaa, silloin pitäisi saada pysymään jäähymäärät noin yhdessä kaksiminuuttisessa per erä, lopettaa Laukkanen.

Maalit:
4.28 0-1 Humaloja (Näppi, Piispanen) YV
5.32 1-1 Huttu (Juntheikki, Nättinen) YV
12.08 1-2 Valchar (Kristof, Mattila)
17.51 2-2 Koskinen (Väkelä, Juntheikki)
28.32 3-2 Hellsten (Juntheikki)
34.48 3-3 Seppelin (Piipponen, Pyykkönen)
38.32 3-4 Siikaluoma (Korkiakoski, Lehtonen)
39.53 3-5 Kaarlela (Kurkinen, Patronen)
54.39 3-6 Kaarlela (Siikaluoma)
59.30 4-6 Kivilahti (Juntheikki, Nättinen) YV

Torjunnat:
Kuusela 10+13+7=30
Lehtonen 7+5+11=23

Jäähyt:
Hokki 8x2min
Hermes 7x2min

Yleisöä:
325

Seuraava ottelu: Pe 11.9 Hokki-Hermes Kajaanin jäähallissa.