Hokki voittoon pitemmän kaavan mukaan

Hokki pystyi voittamaan Kiekko-Vantaan voittolaukauskisan jälkeen. Kuten loppulukemat osoittaa, peli oli hyvinkin tasapuolinen, eikä kumpikaan päässyt kunnolla niskan päälle.

Heti pelin alussa pääsi Niklas Näppi laukomaan b-pisteeltä. Ja heti kohta Hokki pääsi ylivoimalle. Siinä Tomas Mikus pääsi laukomaan b-pisteeltä  ja hiukan kauempaa siniviivalta Janne Pälve.

Mutta heti perään pääsi K-Vantaakin ylivoimalle. Siinä Juha Tarkkanen ampui b-pisteeltä ja Aleksi Järvinen siniviivalta.

Hokin Aleksi Mäkelä pääsi laukomaan siniviivalta, mutta sitten AtteMäkinen kamppasi Niko Saarenpäätä selkään ja sai suihkukomennuksen.

k-vantaa

Antti Kalapudas pääsi läheltä yrittämään, mutta sitten Hokki pääsi 5-3 tilanteeseen. Eikä tällä kertaa erehtynyt, vaan Eetu Heikkinen syötti loistavasti poikittain ketjukaverilleen Risto Mattilalle, jolla oli helppo homma laittaa kiekko pussiin.

Viiden minuutin ylivoiman aikana Näppi pääsi vielä ampumaan b-pisteeltä, samoinkuin Samu Pyykkönen. Ville Saukko ampui vielä siniviivalta, ennenkuin Hokki oli taas alivoimalla. Tällä kertaa K-Vantaa ei saanut yhtään laukausta maalia kohti.

Viimeisellä minuutilla se sai kuitenkin pelin tasoihin.  Jere Laine pääsi kiskaisemaan keskeltä Tomi Tuomiston ja  Micke-Max Åstenin syötöstä.

K-Vantaa kurittaa ylivoimalla

Toinen erä meni jokseenkin varmasti K-Vantaalle ja se siirtyi johtoon. K-Vantaa otti erässä yhden jäähyn, mutta kun Hokki istui kolme kertaa, se riitti K-Vantaalle.

Hokilla oli ensin ylivoima, mutta siinä vain Mattila pääsi laukomaan läheltä. Sitten puolestaan K-Vantaan Åsten pääsi sutimaan niinikään läheltä. Jere Sneck pääsi laukomaan siniviivalta.

Mutta sitten K-Vantaa pääsi ylivoimalle. Pitkään se pyöritteli kiekkoa ilman tulosta, mutta viimein Tuomisto pääsi sutimaan kiekon läheltä maaliin.

k-vantaa2

Mattila pääsi laukomaan siniviivalta. Sitten Santeri Vuotilla oli kaksikin paikkaa, kun hän ensin ampui keskeltä ja sitten 0-kulmasta. Cristoffer Seppelin pääsi hyvälle paikalle rystyllä.

Sitten K-Vantaalla oli taas ylivoima. Sen aikana Järvinen pääsi laukomaan b-pisteeltä ja Åsten keskeltä. Maaliin saakka kiekkoa ei kuitenkaan saatu.

Toni Leinonen pääsi laukomaan b-pisteeltä, kunnes K-Vantaalla oli taas ylivoima. Tällä kertaa kuitenkin vain  Artem Iossavof sai laukauksen siniviivalta.

Hokilla ei ollut riittävästi kiriä

Päätöserässä Hokilla ei ollut riittävästi kirivoimaa, mutta peli saatiin kuitenkin viime hetkillä tasoihin. Erä alkoi kuitenkin väkevästi, kun Hokki tasoitti pelin. Näppi pääsi puolittain yksin läpi ja kiskaisi kiekon sisään.

Mattila pääsi laukomaan siniviivalta, mutta taas oltiin alivoimalla. Sitä ehdittiin pelata vain 16 sekuntia, kun Oskari Hämäläisen siniviivalaukaus upposi verkkoon, Syöttöpisteet menivät Ilkka Kangasniemelle ja Samuli Valvistolle.

Kalapudas pääsi laukomaan b-pisteeltä ja toisessa päässä Laine siniviivalta. Mutta sitten Hokki tasoitti pelin. Mikus pääsi ensin laukomaan siniviivalta ja jälkitilanteesta Saarenpää laukoi kiekon maaliin.

k-vantaa3

K.Vantaan Leinonen pääsi laukomaan keskeltä, mutta sitten karkasi Joel Lehtinen puolittain yksin läpi ja nappasi kiekon maaliin. Tällöin pelattiin 4-4 tilanteessa.  Sitten K-Vantaalla oli vielä ylivoima, mutta sen aikana vain Sneck sai laukauksen siniviivalta.

Mutta Hokki tasoitti vielä pelin viimeisellä minuutilla. Se otti maalivahdin pois ja Heikkinen pääsi laukomaan b-pisteeltä Kalapudaksen syötöstä maalin.

Jatkoaika nuhjailua

Jatkoajalla ei paljon tapahtumia kertynyt. Hokki ei saanut yhtään laukausta maalia kohti. K-Vantaa pääsi ylivoimalle ja sentään Sami Mikkonen ja Sneck saivat laukauksen siniviivalta. Voittomaalikilpailussa Kalapudas pelasti pisteen Hokille.

C ilkka.arvola@elega.fi