Hokki voittoon Pohjois-Suomen derbyssä

Kajaanin Hokki nappasi mukaansa Rovaniemeltä revanssiviikonlopun ensimmäisen ottelun voiton luvuin 1-3 (0-0, 0-3, 1-0). Joukkueet kohtaavat toisensa heti perään lauantaina, jolloin Hokki isännöi rovaniemeläisiä Kajaanissa.

Hokin ja RoKin välisessä ottelussa jouduttiin odottamaan maaleja toiseen erään asti, kunnes Niklas Näppi iski ylivoimalla kiekon komeasti ohi Toni Eskelisen. Vain 41 sekuntia myöhemmin, ajassa 21.54 Michal Kristof polki karkuun rovaniemeläispuolustukselta ja nosti lätkän RoKi-maalin kattoon. Lisää kylmää vettä kotijoukkueen niskaan kaatoi Aku Kestilä, joka iski taululle jo lukemat 0-3 ajassa 31.33. RoKi sai vielä kavennettua tilanteeksi 1-3, kun joukkueen kapteeni Henri Joki-Erkkilä iski Henri Fominin laukauksen paluukiekon ohi Antti Lehtosen 42 sekuntia ennen täyttä aikaa. Samaiset 1-3 numerot säilyivät ottelun loppuun asti, tuoden Hokille kolmen pisteen voiton.

— Toinen erä oli hyvä erä, siinä oli minun mielestä hetki ottaa kolme pistettä Kajaaniin. Siinä saatiin se kuuluisa momentum ja se hyödynnettiin todella hyvin. Puolustettiin koko ajan todella jämäkästi, yhtä maalipaikkaa enempää ei tainnut kotijoukkueella olla. Itse olimme tehokkaita niillä hetkillä kun oli omat saumat maalintekoon ja tehtiin hienoja maaleja. Tässäkin pelissä onnistuttiin maalinteossa myös ylivoimalla, joka on ehdottomasti hyvä asia, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kommentoi.

Revanssiviikonlopun toinen kohtaaminen pelataan lauantaina Kajaanissa. Silloin Hokilla on mahdollisuus napata kaksi lisäpistettä normaalin kolmen pisteen lisäksi. Näin Hokilla on mahdollisuus kasvattaa pistepottiaan viikonlopun kahdessa ottelussa yhteensä kahdeksalla pisteellä.

— Minun mielestä on hyvä, että päästään heti pelaamaan uudemman kerran samaa joukkuetta vastaan. Siinä on tutut pelaajat vastassa, ellei kaveri vaihda kovin paljoa kokoonpanoa. Meidän osalta tilanne on kuitenkin se, että tässä pelaajat on käytännössä ne pelaajat, jotka on huomenna käytössä. (Markus) Korkiakosken tilanne katsotaan aamuverryttelyssä, muuten pelataan tänään pelanneilla miehillä, Hokki-käskyttäjä jatkaa.

Antti Lehtonen jatkoi maalilla vakuuttavasti, tällä kertaa taakse pääsi vain yksi veto. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Antti Lehtonen jatkoi maalilla vakuuttavasti, tällä kertaa taakse pääsi vain yksi veto. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Maalit:
21.13 0-1 Näppi (Mattila, Humaloja) YV
21.54 0-2 Kristof (Vittaniemi, Viirlas)
31.33 0-3 Kestilä (Siikaluoma, Pyykkönen)
59.18 1-3 Joki-Erkkilä (Fomin)

Torjunnat:
Toni Eskelinen 11+5+10=26
Antti Lehtonen 9+8+9=26

Jäähyt:
Hokki 5x2min
RoKi 2x2min

Yleisöä: 1203

Seuraava ottelu: Hokki-RoKi Kajaanin jäähallissa lauantaina 21.11 kello 17.00