Hokki voittoon RoKista jatkoajan jälkeen

Kajaanin Hokki nappasi myös toisesta harjoitusottelusta tiukan voiton, kun linnapaidat kaatoivat RoKin jatkoajan jälkeen lukemin 3–2. Hokin ottelut jatkuvat tiistaina RoKin vieraana.

Hermeksen keskiviikkona kaatanut Kajaanin Hokki jatkoi otteitaan Kajaanin perjantai-illassa RoKia vastaan. Ottelun avausmaalista vastasi ensimmäisessä erässä vierailijoiden Janne Pietilä maalin edestä ajassa 6.01. Hokin tasoitusmaalia saatiin odottaa toisen erän loppuun asti, kunnes Joni Piipponen pääsi iskemään Samu Pyykkösen laukauksen paluukiekon ohi Janne Savolaisen noin minuuttia ennen erän päättymistä.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet pääsivät vielä maalin makuun. Ensin ajassa 53.17 RoKin Harri Pälve löysi ylivoimalla takatolpalta Daniel Vozenilekin, joka pääsi iskemään RoKin johtoon. Hokin tasoitusmaali nähtiin vajaat kaksi minuuttia myöhemmin, kun Jarkko Harjula tinttasi suoraan Riku Korhosen syötöstä kiekon vastustamattomasti tolpan kautta rovaniemeläisten maaliin. Koska ratkaisumaalia ei varsinaisella peliajalla nähty, mentiin jatkoajalle. Jatkoajalla ratkaisijaksi nousi Timo Hiltunen, joka runnoi kiekon maalin perukoille ylivoimalla. Hiltusen maalin myötä Hokki nappasi harjoituspelikauden toisen voittonsa lukemin 3–2.

— Voitto tietenkin tyydyttää aina. Peli oli kyllä nihkeää ja tasaviisikoin pelaamisesta on hankala sanoa mitään, kun koko ajan omilla jäähyillä rikotaan sen rytmiä, arvioi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Hokki jatkaa otteitaan heti ensi viikon tiistaina, kohdaten perjantaisen vastustajansa vieraissa.

— Huilataan nyt viikonloppu, maanantaina ehditään harjoitella ja katsotaan videota. Yritetään saada lisää 5vs5-pelaamista enemmän, niin voidaan saada sitä peliäkin parannettua. Jos positiivista haetaan, on nyt saatu harjoiteltua alivoimapelaamista. Sekin peli on valmistamista sarjaa kohti, puntaroi Laukkanen.

Hokin pelaamista on ensimmäisissä harjoituspeleissä varjostanut runsas jäähyily, sillä linnapaidat ovat istuneet yhteensä 28 minuutin verran rangaistuksia kahdessa ensimmäisessä ottelussaan.

— Katsotaan videolta noita jäähyjä maanantaina. Keskustellaan sitten pelaajien kanssa, että kuinka moni niistä oli ihan hyväksyttäviä jäähyjä ja kuinka moni menee siihen tyhmien jäähyjen kategoriaan. Ei näihin tarvi kuitenkaan jäädä sen enempää kiinni, nyt on otettu paljon jäähyjä ja ensi viikolla otetaan vähemmän, päättää Hokki-luotsi.

Tuukka Smura torjui Hokin maalilla 23 kertaa RoKia vastaan. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Tuukka Smura torjui Hokin maalilla 23 kertaa RoKia vastaan. (Kuva: Roosa Kurkinen)

 

Maalit:
6.01 0-1 J. Pietilä (Järvelä)
38.53 1-1 Piipponen (Pyykkönen, Kauppinen)
53.17 1-2 Vozenilek (Pälve, Pereskokov) YV
54.51 2-2 Harjula (Korhonen)
64.11 3-2 Hiltunen (Näppi, Mattila) YV VoM

Torjunnat:
Tuukka Smura 7+8+7+1=23
Janne Savolainen 12+7+8+4=31

Jäähyt:
Hokki 7x2min
RoKi 3x2min

Yleisöä: 217

Seuraava ottelu: RoKi-Hokki tiistaina 16.8 Lappi Areenalla.