Hokki voittoon Rovaniemen tiistai-illassa

Kajaanin Hokki nappasi harjoituskauden kolmannen voittonsa tiistaina, kun RoKi kaatui vieraissa luvuin 2–6 (0–1, 1–2, 1–3). Kajaanilaisten ottelut jatkuvat perjantaina IPK:n vieraana.

Hokin vakuuttavasti alkanut harjoituskausi sai jatkoa tiistaina Rovaniemellä, kun linnapaidat kaatoivat RoKin 2–6. Hokki sai otteluun hyvän alun, sillä Joni Piipponen siirsi vierailijat johtoon ajassa 6.33 ylivoimamaalillaan. Piipposen maali jäi ainoaksi joka Lappi Areenalla nähtiin ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä linnapaidat lisäsivät johtonsa kahteen maaliin kun Olli-Pekka Tuikka viimeisteli läpiajon jälkeen 0–2-osuman. Maali oli samalla Tuikan ensimmäinen osuma miesten tasolla. Molemmat joukkueet osuivat vielä kerran toisen erän aikana, ensin Mikko Väänänen kavensi Hokin johdon yhteen maaliin, mutta paria minuuttia myöhemmin Risto Mattila vei Hokin takaisin kahden maalin karkumatkalle 5vs3-ylivoimalla.

Kolmannessa erässä Hokki onnistui kolmeen otteeseen, kun Timo Hiltunen, Matti Kaarlela ja Samu Pyykkönen iskivät kiekon Janne Savolaisen vartioimaan maaliin. RoKi sai erässä aikaiseksi yhden osuman, kun Daniel Vozenilek ohitti Hokki-maalilla torjuneen Sami Väliharjun.

— Pelattiin toistaiseksi paras ottelu. Pelillisesti otteet nytkähtivät selkeästi eteenpäin esimerkiksi viime perjantain ottelusta. Sen osalta tämä oli positiivinen vierailu Rovaniemelle, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Hokin erikoistilannepelaaminen toimi Lappi Areenalla hyvällä tasolla. Ylivoimalla tulleiden Joni Piipposen ja Risto Mattilan osumien lisäksi myös alivoimalla saatiin kiekko RoKi-verkkoon Samu Pyykkösen toimesta. Erikoistilannemaalien lisäksi onnistumisia tuli myös puolustuspäähän, sillä alivoimalla omissa ei soinut kertaakaan kymmenen jäähyminuutin aikana.

— Nostin pelaajillekin ottelun jälkeen erikseen ylös, että erikoistilannepelaamisen suhteen on hyvä tilanne. Alivoimapelaaminen oli ajankohtaan nähden hyvää jo viime viikolla ja sitä myös päästiin harjoittelemaan paljon. Ylivoimalla onnistuttiin Kokkolassa, kotipelissä jatkoajalla ja tänäänkin saatiin kaksi maalia, iloitsee Hokki-luotsi.

Matti Kaarlela pääsi maalin makuun tiistaina Rovaniemellä. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Matti Kaarlela pääsi maalin makuun tiistaina Rovaniemellä. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Maalit:
6.33 0-1 Piipponen (Korkiakoski, Mattila) YV
31.21 0-2 Tuikka (Seppälä)
35.14 1-2 Väänänen (Sirkkala)
37.26 1-3 Mattila (Hiltunen, Korkiakoski) YV2 VoM
48.27 1-4 Hiltunen (Huttu, Klemetti)
51.15 2-4 Vozenilek (Pietilä, Springare)
52.50 2-5 Kaarlela (Korhonen)
55.03 2-6 Pyykkönen (Seppälä) AV

Torjunnat:
Sami Väliharju 6+8+6=20
Janne Savolainen 8+10+4=22

Jäähyt:
Hokki 5x2min
RoKi 5x2min

Yleisöä: 220

Seuraava ottelu: Pe 19.8.2016 klo 18.30 IPK – Hokki