Hokki voittoon sarjakärjestä

Kajaanin Hokki palasi voittokantaan keskiviikkona Savonlinnassa, kun linnapaidat kaatoivat Mestiksen piikkipaikkaa hallussaan pitävän SaPKon 1–2 voittomaalikilpailun jälkeen.

Kajaanin Hokin ja SaPKon keskiviikkoiseen otteluun savonlinnalaisjoukkue sai ihannealun, kun Jonatan Tanus siirsi kotijoukkueen 1-0-johtoon ajassa 1.04. Tanuksen maalin jälkeen Hokin maali pysyi ottelun lopun ajan koskemattomana, kun Jere Myllyniemi venyi yhteensä 33 kertaa kiekon tielle Hokki-debyytissään.

Toisen erän alussa Hokki nousi tasoihin, kun Christoffer Seppelin yllätti Juhana Ahon pienestä kulmasta lähteneellä terävällä rannelaukauksella. Seppelinin maalin jälkeen lisäosumia ei nähty ennen voittomaalikilpailua. Voittomaaleilla ratkaisijaksi nousi linnapaitojen Pasi Kouvalainen kahdella onnistuneella yrityksellä. Kouvalaisen osumien myötä Hokki sai Savonlinnasta Kajaaniin tuomisiksi kaksi pistettä.

— Pelattiin nousujohteinen peli. Ensimmäisessä erässä oltiin vähän perässä SaPKoa, mutta itse edesautettiin aika huolella omilla huonoilla kiekollisilla ratkaisuilla. Toisesta erästä alkaen vähän yksinkertaistettiin omaa kiekollista peliä ja tehtiin paljon parempia valintoja kiekon kanssa, jota kautta pystyttiin hyökkäämäänkin ensimmäistä kertaa SaPKoa vastaan tälle kaudelle. Oltiin myös sitkeitä silloin kun piti puolustaa ja se oli myös tärkeä osa tämän illan voitossa. Lisäksi positiivista on se, että rankkarit kääntyi toista kertaa peräkkäin meille, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kommentoi.

Hokin maalilla keskiviikkona debytoi 33-vuotias Jere Myllyniemi. Kokenut maalivahti torjui ensimmäisessä pelissään linnapaidassa 33 kertaa ja päästi taaksensa vain yhden maalin.

— Myllyniemeltä hyvä ja selkeä ottelu. Positiivista hänessä on myös se, että vaikka on ollutkin joukkueen mukana vasta päivän, uskaltaa hän kuitenkin pitää ääntä maalin suulla ja sitä kautta ohjaa ja johtaa puolustuspeliä, Hokki-luotsi kehaisee.

Pasi Kouvalainen ratkaisi Hokille voiton SaPKosta kahdella onnistumisella voittomaalikilpailussa. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Maalit:
1.04 1-0 Tanus (Monto)
26.11 1-1 Seppelin (Mattila)
65.00 1-2 Kouvalainen VoM

Torjunnat:
Jere Myllyniemi 11+10+9+3=33
Juhana Aho 8+10+6+4=28

Jäähyt:
Hokki 6x2min
SaPKo 5x2min

Yleisöä: 937

Seuraava ottelu: Hokki-Peliitat 21.1