Hokki yhteistyöhön IPK:n kanssa

Kajaanin Hokki on solminut yhteistyösopimuksen Suomi-sarjassa pelaavan Iisalmen Peli-Karhujen kanssa. Sopimus mahdollistaa pelaajien vapaan liikkumisen seurojen välillä molempiin suuntiin.

Kajaanin Hokki ja Iisalmen Peli-Karhut ovat sopineet seurojen välisestä yhteistyösopimuksesta. Sopimuksen myötä pelaajat voivat siirtyä seurasta toiseen vapaasti ilman erikseen tehtäviä siirtopapereita. Sopimus koskee edustusjoukkueiden ohella myös A-junioreita.

– Olemme tehneet keskenäistä yhteistyötä usean vuoden ajan, mutta tällä kertaa halusimme tehdä virallisen yhteistyösopimuksen. Sopimus mahdollistaa nopeat siirrot molempiin suuntiin ja pelaajat pääsevät pelaamaan oikealla sarjatasolla sekä edustuksessa että A-junioreissa, Hokin pelaajakoordinaattori Joonas Karjalainen iloitsee.

Myös iisalmelaisten leirissä alkava yhteistyö otetaan vastaan ilomielin. Tulevalla kaudella IPK:n päävalmentajana toimii Jukka Niiranen, joka työskenteli kausina 2006–2010 Hokin apuvalmentajana. Lisäksi Niiranen valmensi kausina 2010–2013 Hokin A-junioreita. Alkava kausi on Niiraselle toinen iisalmelaisjoukkuueen peräsimessä.

– Minulla on pitkä kokemus Hokista ja näen tämän yhteistyön molempien kannalta erittäin hyvänä asiana. Hokissa vähälle peliajalle jääneet pelaajat pääsevät hakemaan meiltä pelituntumaa ja vastaavasti IPK saa riveihinsä nopeajalkaisia sekä urheilullisia pelaajia, Niiranen kommentoi.

– Yhteistyö avaa myös meidän sopimuspelaajille loistavan mahdollisuuden päästä näyttämään kykynsä Mestiksessä. Esimerkiksi Hokin mestaruusjoukkueessa pelanneet Antti Erkinjuntti ja Jaakko Järvitalo siirtyivät Kajaaniin nimenomaan sarjaporrasta alempaa RoKista, joten Suomi-sarjastakin voi löytyä kovia pelimiehiä, Niiranen muistuttaa.

Tuoreen yhteistyösopimuksen tehneet joukkueet kohtaavat toinensa myös harjoituskaudella, kun Hokki ja IPK pelaavat 22. elokuuta harjoitusottelun Iisalmessa.