Hope ja Hokki tuovat hyvää joulumieltä ennen joulua – kaikki lapsiperheet ilmaiseksi 14.12. Hokki–Peliitat-otteluun

Kajaanin Hokki ja yhteistyökumppanit tarjoavat lauantain 14.12. Hokki–Peliitat-otteluun ilmaisen sisäänpääsyn kaikille lapsiperheille mummuista ja ukeista aina lapsenlapsiin saakka. Ottelu alkaa Kajaanin jäähallissa kello 17.00.

Hope on valtakunnallinen järjestö, joka toimii vapaaehtoisvoimin lapsien tasa-arvoisen asemaan eteen.

– Joulukampanja on meillä nyt kolmatta kertaa ja olemme aiempina vuosina pystyneet vastaamaan hyvin ihmisten lahjatoiveisiin. Olemme saaneet Hopelle lahjatoiveita ihan vauvasta aina 17-vuotiaaseen saakka. Lahjatoiveet ovat talvivaatteista joulun kovimpiin hittileluihin, Hope Kajaanin vapaaehtoistyöntekijä Mervi Summanen kertoo.

– Avun tarve on jatkuva ja on hienoa, että Hokki valitsi meidät toisen kerran lahjoituskohteeksi. Tämä on tosi kiireinen aika vuodesta ja joulun aikana lapset toivovat saavansa jotain pientä ekstraa. Jos vanhemmilla ei ole varaa lahjoihin, niin meidän kautta pystymme täyttämään lasten toiveita.

Lapsiperheille ilmaisen sisäänpääsyn lisäksi Hokki lahjoittaa ottelun yhteydessä Hope Kajaanille 60 kappaletta 20 euron lahjakortteja Tokmannin ja Osuuskauppa Maakunnan liikkeisiin. Lahjoituksilla pyritään varmistamaan hyvä joulumieli kainuulaisille lapsiperheille.

– Tämä on meidän tapa olla mukana tänä jouluna tuomassa hyvää joulumieltä kaikille varallisuudesta riippumatta, Hokin myyntiedustaja Esa Sirviö sanoo.

Paikalla ottelussa on myös joulupukki. Kiekonheittokilpailussa jokaiselle osallistujalle on luvassa yllätyslahja.

Pehmolelut jäälle Hokin 1. maalin jälkeen

Hope jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.

– Kaikki avustukset laitetaan samantien eteenpäin. Lahjakortit ovat todella kysyttyjä ja ne tulevat joulun alla todella tarpeeseen, Summanen sanoo.

Hokin 1. maalin jälkeen katsojat saavat heittää jäälle tarpeettomat pehmolelunsa. Lisäksi jäähallin käytävällä on Hopen lahjoituspiste, johon voi tuoda käytettyjä ja itselle tarpeettomia hyväkuntoisia urheiluvarusteita.

Summasen mukaan tässä vaiheessa vuotta koululiikuntavälineille, kuten suksille ja luistimille riittää kysyntää.

– Toivomme, että lahjoitetut tavarat ovat hyväkuntoisia ja ajanmukaisia, jotta niitä käyttävä lapsi voi tuntea samanarvoisuutta ikäistensä parissa, Summanen huomauttaa.

Hokki lahjoitti viime keväänä 1000 euroa hyväntekeväisyyteen. Yhteistyö Hopen kanssa jatkuu myös tällä kaudella.

Näin olet mukana tekemässä hyvää:

1. Tule paikalle – lapsiperheille ilmainen sisäänpääsy
2. Ota pehmolelu mukaan – sen voi heittää kentälle Hokin avausmaalin jälkeen
3. Liikuntavarusteet hyötykäyttöön – Hope vastaanottaa hyväkuntoisia ja ajanmukaisia varusteita

Ohjeet pehmolelujen heittämiseen:

Pehmolelun voi heittää Hokin ensimmäisen maalin jälkeen. Mikäli Hokki ei tee ottelussa maalia, voi pehmolelun heittää kentälle ottelun päättymisen jälkeen.

Pehmolelut voi vaihtoehtoisesti jättää myös Hopen keräyspisteelle. Voit siis halutessasi tarjota lapselle elämyksen päästä heittämään pehmolelu kentälle jättämällä pehmolelun ennen ottelun alkua Hopen pisteelle.

 

KUVAT: Tuomas Juntunen