Hurjavireinen Hokki kohtaa kotonaan Sportin

Viime kierroksilla hurjaan vireeseen yltynyt Kajaanin Hokki isännöi perjantaina kovasti liigapaikkaa hamuavaa Vaasan Sportia. Keskiviikon kierroksella JYP-Akatemian tylysti luvuin 5-0 kaatanut Hokki nousi voittonsa myötä sarjassa toiseksi.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahteen otteeseen. Sarjan avausviikolla pelatussa ottelussa Sport kukisti Hokin Vaasassa niukasti lukemin 5-3. Hokki pystyi kuitenkin ottamaan kotonaan revanssin, kun se kellisti kotkapaidat tyylipuhtaasti luvuin 4-0.

Viidestä edellisestä ottelusta neljä varsinaisella peliajalla voittanut Hokki on viiden ottelun pisteputkessa ja näissä otteluissa kerätyt 13 pistettä riittävät kuntopuntarin piikkipaikaan. Linnapaidat ovat pystyneet voittamaan kauden seitsemästä kotiottelusta peräti kuusi.  Kajaanilaiset ovat voittaneet kaikki neljä edellistä kotipeliään varsinaisella peliajalla. Yhteismaaliero näissä otteluissa on ollut murskaava 18-3. Kova kotivire ei ole tullut Hokki-valmennukselle yllätyksenä.

– Lähtökohtaisesti jokaisella joukkueella on se tilanne, että kotipelit pitää voittaa. Yleisö maksaa siitä että he näkevät taistelevan, energisen ja loppuun asti itsestään kaiken antavan joukkueen. Me ollaan onnistuttu siinä tällä kaudella ja ollaan saatu hyvää tulostakin, toteaa Hokin päävalmentaja Petri Mattila.

Hokissa kolmatta kautta valmentava Mattila arvostaa kotiyleisön antamaa kannustusta.

– Omiaan kannustavan yleisön edessä on aina hienoa pelata, täällä me saadaan yleisöltä vahvaa tukea. Toivottavasti kainuulaiset löytää huomenna sankoin joukoin paikalle, että me saadaan katsomosta se kuudes kenttäpelaaja jäälle. Ainakin itsestä tuntuu, että jos Mestistä seuraa niin tätä ottelua ei kannata väliin.

Sarjassa neljäntenä majaileva Sport on pystynyt keräämään seitsemästä vierasottelustaan seitsemän pistettä. Keskiviikkona huilanneet kotkapaidat ovat hävinneet kahdeksasta edellisestä ottelustaan vain kaksi. Toinen näistä tappioista tuli reilut kaksi viikkoa sitten Kajaanissa.

Sport tulee otteluun viime kerrasta sisuuntuneena ja myös Hokki-luotsi Mattila tietää Sportin vaarallisuuden.

– Sportilla on hurja määrä yksilötaitoa ja siellä on paljon Liigassa pelanneita pelaajia. Sport laittoi viime lauantaina Jukurit kotonaan nippuun ja he pääsevät tähän otteluun fyysisesti virkeinä. Mies vastaan mies -peliin meidän ei kannata lähteä, vaan ennemminkin pelataan joukkue joukkuetta vastaan. Me ollaan nähty, että kun me pelataan joukkueena niin sieltä nousee yksilöitäkin eri päivinä esille. Oma joukkue on hyvässä tikissä ja huomenna tulee varmasti hieno kiekkoilta, Mattila uskoo.

Hokin kokoonpanoon ei ole luvassa suuria muutoksia sitten keskiviikon ottelun. Päätös Jussi Makkosen pelaamisesta tehdään perjantain aamuharjoitusten jälkeen.

Ottelu alkaa kello 18.30 Kajaanin jäähallissa, tervetuloa!

MG_7390-450x450

Saako Hokki tuulettaa myös Sportin kustannuksella?