Hyvävireinen Hokki palaa maajoukkuetauolta – ”IPK haluaa varmasti näyttää, miksi he ovat sarjan kärjessä”

Kajaanin Hokki palaa tositoimiin viikonloppuna kahden ottelun paketilla. Perjantaina joukkue matkaa Iisalmen Peli-Karhujen vieraaksi ja lauantaina Kajaanissa vastaan asettuu Kokkolan Hermes.

Kajaanin Hokin päävalmentaja Niko Eronen näkee tauon tulleen Hokille sopivaan paikkaan.

– Saimme huilattua ja paranneltua loukkaantuneita, sekä uusia miehiä takaisin pelikuntoon. Hyvillä mielin kohti viikonloppua, Eronen sanoo.

Perjantaina vastaan asettuva IPK tulee otteluun allaan ruma 10–2-vierastappio Rovaniemen Kiekkoa vastaan. Kauden aiemmat kohtaamiset ovat Hokille 2–1.

– Huomenna odotan, että saisimme jatkettua sitä peliä, mitä pelasimme ennen tauolle jäämistä.

– IPK ei ole koskaan helppo vastustaja, mutta huomenna he ovat erityisen hankala, kun Rovaniemellä tuli rumasti takkiin. IPK haluaa varmasti näyttää, miksi he ovat sarjan kärjessä. Siellä halutaan takuulla kiillottaa kilpeä.

Hokki tulee viikonlopun otteluihin vahvassa vireessä. Alkukauden yskähtelyjen jälkeen joukkue on tällä hetkellä kolmen ottelun voittoputkessa. Edellisessä ottelussa Hokki kaatoi Hermeksen vieraskaukalossa lukemin 4–1.

Maaottelutaukoa edeltävän hyvän vireen hän näkee perustuvan positiiviseen jatkumoon pelaamisessa.

– Eipä se ole ihmeellinen kuvio. Yksi-kaksi onnistumista johtaa kolmanteen, ei sen kummempaa tapahtunut ainakaan minun mielestä. Hetken se aina ottaa, kun aletaan tekemään uusia juttuja, Eronen sanoo.

Tuoreet miehet tuovat ratkaisuvoimaa kokoonpanoon

Joukkueen kokoonpanosta viikonlopun otteluista puuttuvat Christoffer Seppelin, Jarkko Harjula, Jesse Niskanen ja Juho-Ville Kyllönen.

Sen sijaan kokoonpanoon sairastuvalta palaa Samu Kaasinen, jonka lisäksi Miro Keskitalo ja Kristian Kangas ovat pelaavassa kokoonpanossa viikonlopun otteluissa. Viikonloppuna joukkueen riveissä nähdään myös Sportista toistaiseksi lainalle tullut Lari Heikkinen.

Eronen kuvailee heitä toivotuiksi tulijoiksi.

– Jouduimme menemään liian ohkaisella viime peleissä, vaikka tulos olikin hieno. Me tarvitsemme ratkaisuvoimaa ja leveyttä kokoonpanoon, mitä he kaikki tuovat. Se on ykkösasia, mitä heiltä toivotaan ja odotetaan.

– Realistisesti myös pitää sanoa, että tämä on kaikille ensimmäinen peli pitkään aikaan, Eronen muistuttaa.

Tulevan viikonlopun ottelut:
Pe 13.11. klo 18.30 IPK – Hokki
La 14.11. klo 17.00 Hokki – Hermes – OSTA LIPUT!

 

KUVA: Juha Leskinen