Iso ja paha TUTO saapuu vierailulle Kajaaniin – ”Voittaminen vaatii meiltä pirusti hommia”

Hokki saa vieraita lauantaina Suomen Turusta. 

TUTO saapuu ensimmäistä kertaa tällä kaudella Kajaaniin. Hokki ja TUTO ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti Turussa ja TUTO on voittanut molemmat keskinäiset ottelut.

– Varmasti joukkue on huomenna nälkäisenä. Hävisimme ne tärkeät pelit, jotka olisi pitänyt voittaa, mutta surkuttelu ei enää auta. Odotan nyt koko joukkueelta, että nousemme sinne tasolle missä olimme ennen joulua, maalivahti Teemu Seppänen näkee.

Hokki ei ole vielä avannut voittotiliä vuonna 2020. Kolme edellistä ottelua on päättynyt tappioon.

– Vastustajat ovat tehneet pienet jutut paremmin ja varsinkin meillä on opittavaa mitä kiekottomana tapahtuu. Meillä kaikki lähtee joukkuepelistä ja sen jälkeen tulee vasta muut asiat.

– Voittaminen vaatii meiltä pirusti hommia ja meidän pitää olla joka ilta hyvällä tasolla, jos aiotaan tässä sarjassa voittaa. Kentällä pitää ottaa mustelmia ja tehdä sellaisia asioita, jotka eivät välttämättä kropassa tunnu hyvältä, mutta ne auttavat joukkuetta.

Seppänen on tällä kaudella kantanut Hokin maalilla päävastuun torjumisesta.

– Mukava on ollut pelata paljon. Totta kai toivon vielä pystyväni auttamaan joukkuetta paremmin ja antaa joka ilta mahdollisuuden voittaa. Alkukausi oli vähän ailahteleva, mutta sen jälkeen olen saanut tasaisuutta otteisiin, hän toteaa.

Kokoonpanoon ei isoja muutoksia

Pelaavaan kokoonpanoon ei ole tulossa isoja muutoksia keskiviikolta. Maalivahti Tomi Rautio on sairaana ja Hokin luukkua aukoo Juho Järvinen. Loukkaantumisesta toipuva Sami Tamminen ei pelaa vielä lauantaina.

Puolustaja Niko Sihvonen, 20, liittyy Hokin vahvuuteen loppukaudeksi. Sihvonen toimi alkukaudella Sportin A-junioreiden kapteenina ja hän aloitti maanantaina varusmiespalveluksen Kainuun prikaatissa. Sihvonen tuo lisää laajuutta Hokin alakertaan.

Hokki–TUTO lauantaina 11.1. Kajaanin jäähallissa klo 17.00. Ennakkolipunmyynti netissä ja lauantaina Hokki-toimistolla klo 11–14. Jäähallin lippuluukku aukeaa tunti ennen ottelua.

KUVA: Tuomas Juntunen