Jääkiekon harrastamisen uudet mahdollisuudet

Kajaanin Junnu Hokki 68 Ry haluaa antaa ensimmäisenä Kajaanin kaupungille suuret kiitokset! Kajaanin jääliikunnan mahdollisuudet paranivat huomattavasti uuden harjoitusjäähallin myötä. Nyt meillä on mahdollisuus kehittää ja laajentaa toimintaa.

Kajaanin Junnu Hokki 68 Ry haluaa olla monipuolinen jääkiekkoseura, jossa kaikille harrastajille löytyy paikka. Pyrimme uusilla toiminnoilla tukemaan Suomen Jääkiekkoliiton arvoja. Yksi arvoista on jääkiekkoperheen monipuolistaminen, mikä on nyt mahdollista jääresurssin kasvamisen myötä.

Junnu Hokki on tarjonnut mahdollisuuden harrastaa jääkiekkoa niin pojille kuin tytöille samassa joukkueessa, sekä kilpailla Suomi-kiekon kärjen tuntumassa. Tyttö- tai naisjoukkueita meillä ei ole ollut vuosikymmeneen.

Harrastamisesta viime vuosilta hyvänä esimerkkinä on juniorijoukkueiden useat peliryhmät, jotka antavat mahdollisuuden kaikille pelaajille pelata pelejä, joissa vaatimustaso vaihtelee ottelusta toiseen.

Junnu Hokissa voi harrastaa monella eri tasolla. Luistelu- ja kiekkokouluissa mennään yhden kerran viikossa, ja joukkueissa harjoitellaan sekä pelataan hiukan enemmän. Kilpaharrastamisesta hyvänä esimerkkinä toimii viime kevät, jolloin seurasta lähti yhdeksän pelaajaa liigaseurojen juniorijoukkueisiin. Toivotamme pelaajille onnea uusiin haasteisiin!

Tyttökiekkoa ja yhteistyötä seurakunnan kanssa

Tytöille ja naisille tulevalla kaudella on nyt omat jäävuorot ja ohjaajat vetämässä toimintaa. Naisten jääkiekkovuoro on keskiviikkoisin 25.9. alkaen klo 19.45–20.45 ja tyttöjen vuoro sunnuntaisin 5.10. alkaen klo 16.30–17.30. Naisten vuoro on tarkoitus aloittaa harrastevuorona. Toivotamme tytöt ja naiset lämpimästi tervetulleeksi mukaan huippuharrastukseen.

Kajaanin seurakunta ja Junnu Hokki ovat tehneet jo useamman vuoden ajan yhteistyötä. Nyt uutena toimintamallina Junnu Hokki aloittaa jääliikuntatunnin ohjaamisen yhdessä seurakunnan työntekijöiden kanssa. Toiminnan tarkoitus on tarjota haasteellisissa oloissa eläville nuorille mahdollisuus harrastaa jääkiekkoa ja olla osana tarjoamassa tukea nuoreksi aikuiseksi kasvamisessa. Jos kiinnostus herää, niin yhteydessä voi olla Pasi Niemiseen (puh. 044 744 4249).

Harrasteliiga on tarkoitus perustaa tulevan kauden aikana aikuisharrastajille. Tarkoituksena on pelata sarja tai turnausmuotoinen kausi ja se olisi tarkoitettu kaikille lähialueilla (Kainuu, Savo-Karjala, Pohjanmaa) oleville harrastejoukkueille.

Yleisövuoroilla on mahdollisuus käydä neljänä päivänä: kaksi arkipäivinä ja kaksi viikonloppuvuoroa. Silloin on oiva mahdollisuus erimerkiksi perheillä käydä luistelemassa mailattomilla vuoroilla tai pelaamassa mailavuorolla.

Junnu Hokissa huoli lasten liikkumattomuudesta

Kajaanin Junnu Hokissa on tiedostettu huoli lasten vähäisestä liikkumisesta koko valtakunnassa. Tähän on mietitty erilaisia ratkaisuita, että millä konsteilla taistelemme ruutuaikaa vastaan. Lasten omaehtoinen liikkuminen ja leikkiminen on vähentynyt selkeästi viimeisten vuosien ajan.

Lasten vanhemmat ja lapset kaipaavat ohjattua toimintaa, johon meidän liikuntaseurojen on osattava vastata. Ohjatuilla harjoituksilla emme kuitenkaan pysty vastaamaan kokonaisliikunta määrään. Omatoimista liikuntaa ei voi korvata millään. Terveyden kannalta lasten tulisi liikkua noin kolme tuntia päivässä tehoiltaan erilaista liikkumista.

Toiminnan täytyy olla mielekästä ja lasten näköistä. Junnu Hokissa tähän haasteeseen on vastattu järjestämällä koulupäivien jälkeen iltapäivätoimintaa, sekä illalla joukkueharjoitukset. Samalla myös toimintaa on pyritty kehittämään siihen suuntaan, että harjoittelussa pelataan ja kisaillaan mahdollisimman paljon. Silloin jonoissa seisominen vähenee ja lapsi saa touhuta mahdollisimman paljon harjoituskerran aikana.

Luistelukiertue alkaa lokakuussa

Toisena tavoitteena on kehittää markkinointia uuden harrastuksen aloittamisessa Junnu Hokissa. Haluamme tavoittaa lapset ja perheet, jotta uudet harrastajat löytävät jäähallille kokeilemaan jääkiekkoa. Tähän Junnu Hokki kehitti kaudella 2018–2019 hankkeen, joka kestää kaudelle 2020–2021 saakka. Hankkeen tarkoituksena on tutustuttaa kainuulaiset lapset jääliikunnan pariin. Tätä projektia tehdään yhteistyössä Kajaanin TaiKan kanssa, sekä Hokin edustusjoukkueen kanssa.

Hankkeen tarkoituksena on tuoda Kajaanin, Kuhmon, Suomussalmen ja Sotkamon 5–6-vuotiaat lapset tutustumaan jääliikuntaan kotipaikkakunnan jäähallille. Lapset tuodaan linja-autolla päiväkodilta jäähallilla, jonka jälkeen Hokin ja TaiKan koulutetut ohjaajat vetävät lapsille jääliikuntapäivän. Päivän aikana lapset opettelevat luistelun alkeita erilaisten leikkien ja pelien avulla.

Kajaanin kaupunki on ollut hienosti tukemassa lasten ja nuorten liikkumista seuroissa. Ilmainen liikunta seuraharjoituksissa alle 18-vuotiaille on todella iso apu seuroille tehdä suunniteltua ja iloista toimintaa meidän lapsille ja nuorille.

 

Jääliikuntaterveisin ja nähdään jäähalleilla!

Kimmo Happo ja Janne Leppänen