Jari Laukkasen Hokki tähtää Mestis-mestaruuteen

Kajaanin Hokki aloitti valmistautumisen Mestis-kauteen elokuun ensimmäisellä viikolla. Valmistautuminen on sujunut ongelmitta ja matka kohti Mestis-mestaruutta on alkanut. Päätimme haastatella joukkueen päävalmentaja Jari Laukkasta.

Mikä on tämän hetken pelaajatilanne?

– Tämän hetken pelaajatilanne on kohtuullisen hyvä. Maalivahtipuoli on ollut hyvässä mallissa keväästä saakka ja nyt saimme myös puolustuksen kasaan Taneli Siikaluoman tulon myötä. Elokuun treenipeleissä nähdään, kuinka moni neljästä try-out -hyökkääjästä lunastaa pelaajasopimuksen. Sen jälkeen mietitään, kuinka monelle pelaajalle on tarvetta, tarvitaanko esimerkiksi keskus- tai laitahyökkääjiä.

Millainen on tämän kauden kokoonpano?

Jari Laukkasen valmentama kajaanilaisnippu tähyää Mestis-mestaruutta.

Jari Laukkasen valmentama kajaanilaisnippu tähyää Mestis-mestaruutta.

– Kokoonpano on Hokille tutusti nuorekas. Ajatus on edelleen se, että nuoret pelaajat kehittyvät henkilökohtaisella tasolla ja sitä kautta joukkueen peli kehittyy koko kauden ajan.

Onko joukkueen kasaaminen ollut helppoa?

– Joukkue saatiin kasaan erittäin nopealla aikataululla, käytännössä toukokuun viimeisellä viikolla. Pelaajavalinnoissa on painotettu pelaavuutta ja liikkuvuutta. Itse haluan nähdä myös pelitaitavuutta. Totta kai pelaajien roolienkin mukaan on mietitty valintoja.

Millä mielin lähdet valmentamaan pronssijoukkuetta uuteen kauteen?

– Onnistuimme voittamaan pronssia viime keväänä, joten kaikilla on positiivinen saavutuksen tarve. Nälkä kasvaa syödessä ja sen osalta on hyvä mieli ja fiilis lähteä valmentamaan.

Mitkä ovat tämän kauden tavoitteet?

– Turha lähteä hirveän pitkälle miettimään. Runkosarjaan mietitään tavoite, joka paloitellaan pienempiin jaksoihin. Syyskuun alkupuolella julkaistaan tavoite runkosarjaan.

Millainen Hokki nähdään tällä kaudella?

– Viime kaudella saimme peliä kehitettyä nopeaksi. Haluan että pystymme edelleen viemään eteenpäin reagointipelaamista ja että pelaaja pystyy entistä enemmän pelaamaan selkäytimellä. Kamppailupelaaminen kuuluu niin olennaisena osa-alueena tähän jääkiekkoon, että se on se kolmas asia mitä haluan nähdä.

Kokemuksesi Mestiksestä rajoittuu viime kauteen. Vaikuttaako se valmennukseen tällä kaudella?

– Nyt olen vuoden kokeneempi. Tiedän miten matkustaminen vaikuttaa pelaajiin ja miten se rasittaa. Vastustajien joukkueisiin on tullut uusia pelaajia, mutta valtaosa heistä pelasi viime vuonna. Sitä kautta vastustajat ja nimenomaan toisten joukkueiden pelaajat ovat tutumpia.

Mikael Seppälä valittiin tällä viikolla joukkueen kapteeniksi. Mitkä asiat vaikuttivat valintaan?

– Seppälän luonne kentällä, peräänantamattomuus ja taistelu olivat erittäin tärkeässä osassa, kun mietimme joukkueen kapteenia. Varakapteenit pelasivat joukkueessa jo viime vuonna ja ovat minulle tuttuja pelaajia.

Mitkä ovat uratavoitteesi?

– Tämän kauden tavoitteena on luonnollisesti voittaa Mestiksen Mestaruus. Isossa kuvassa oma tavoitteeni on kehittyä valmentajana joka päiväisen laadukkaan tekemisen kautta niin, että valmentajan töitä riittää tehtäväksi jatkossakin.