Jarkko Harjula nauttii olostaan Kajaanissa

Edellinen Jarkko Harjulan visiitti Kajaanissa ei sujunut toivotulla tavalla. Kärppien A-junioreista tullut peluri pelasi puolentoista kauden aikana yhteensä vain 26 peliä tehoilla 1+2.

– Olin silloin tänne tullessa jonkin verran rikki ja vähän toipilaana. En oikein päässyt sellaiseen kuntoon, jossa olisin voinut pelata omilla vahvuuksilla ja olisin voinut nauttia pelistä. Koko ajan joutui vähän varomaan ja jännittämään, että joku paikka menee rikki. Oikein missään vaiheessa en tuntenut oloa niin vahvaksi, mitä pitäisi olla, että pystyy pelaamaan, Harjula myöntää.

Hankalan pestin jälkeen Sodankylän Pallon kasvatti palasi Lappiin ja RoKin paitaan. Siellä hän pääsi lentovireeseen ja RoKin paidassa pelaamissaan 60 ottelussa hän hurjasteli tehot 25+20=45.

– Rovaniemellä pääsin pelaamaan hyvin heti alkuun ja sain pari pomppua sisään. Sitä kautta alkoi taas uskoa itseen ja omiin vahvuuksiin. Sitä kautta sain lisää onnistumisia ja pääsin sellaiseen asemaan, että sitä tulosta odotettiin, mitä itse halusin tehdä.

Alkukaudella Harjula oli try-outilla Kiekko-Vantaassa. Kun Vantaalta ei tullut sopimusta, siirtyi Harjula takaisin tuttuihin ympyröihin Kajaaniin.

– Tuli juteltua aika paljon parin täällä olevan kaverin kanssa ja he houkuttelivat tulemaan tänne. Seuran kanssa oltiin yhteydessä ja näin hyvänä ratkaisuna tulla ison peliajan perässä tänne.

Isoa peliaikaa Harjula on myös saanut. Isokokoinen laituri on pelannut ykköskentässä, ylivoimassa sekä alivoimassa isoja minuutteja.

– Se on yksi suuri asia. Suuresta peliajasta nauttii ja pelaaminen on kuitenkin tärkeintä, se kehittää eniten. Koen, että tässä on ollut monta vuotta, ettei ole tullut täysiä kausia ja ei ole pelannut niin paljoa. Sitä kautta saa nostettua rutiinitasoa, kun pääsee pelaamaan enemmän.

Jarkko Harjula on pelannut tehokkaasti talven ajan. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Suureen vastuuseen laituri on myös vastannut tehoilla. 26 pelaamassaan ottelussa hän on takonut taululle tehot 24+21=45.

– Paluu on sujunut hyvin, olen nauttinut täällä olosta täysin rinnoin. Olen saanut vain pelata ja keskittyä pelaamiseen.

Ykköskentässä Harjula on tehnyt tuhojaan tutkaparinsa Tuomas Komulaisen kanssa.

– Meidän kemiat kohtaa hyvin. Saadaan annettua toisillemme palautetta ja keskustelemme aika paljon pelistä, niin tiedämme, missä toinen menee kentällä. Täydennetään toisiamme hyvin, Tuomas on vähän terävämpi liikkeessä ja minulla on enemmän annettavaa esimerkiksi kiekonsuojaamisessa.

– Kentän ulkopuolella olemme aika lailla kaikki päivät yhdessä, kun asumme vielä samassa kämpässä. Tulemme tosi hyvin juttuun ja olemme oikeastaan koko ajan kimpassa.