Jarkko Harjula: ”Pistetahti on peräisin itseluottamuksesta”

Jarkko Harjulan kausi on sujunut vahvassa myötätuulessa. Hokin nihkeästä kaudesta huolimatta pehmeäkätinen hyökkääjä keikkuu Mestiksen pistepörssin kärkisijoilla.

– Kausi on ollut aika vaikea. Joukkueella on mennyt aika huonosti, niin se rassaa aika paljon. Toisaalta pitää olla tyytyväinen, että olen pysynyt terveenä ja pelannut kohtalaisen hyvin, tehohyökkääjä puntaroi.

Kuluvan kauden ajan Harjula on pelannut suurimmalta osalta tutkaparinsa Tuomas Komulaisen kanssa. Komulainen on tehoillut yhteensä pisteet 14+28=42. Niillä hän on sarjan pistepörssissä kymmenentenä.

Parivaljakko pelasi yhdessä myös viime kauden ajan Suomi-sarjassa.

– Yhteispeli Komun kanssa on toiminut. Pelasimme RoKissakin kimpassa, niin on tiennyt yhteispelin toimivan. Sarjaportaan ei pitäisi vaikuttaa siihen.

Itseluottamus on avain pistetahtiin

Mestiksen pistepörssin voitosta käydään vielä tiukkaa taistelua. Pistepörssin toisena olevalla Sodankylän Pallon kasvatilla on kasassa tehot 22+27=49.

Pistepörssin kärjessä olevalla Imatran Ketterän Jaakko Lantan tehot on 15+36=51.

– Pitäisi laittaa paikoista sisään, ei tunnu uppoavan siihen tahtiin, mihin pitäisi upota. Sillähän tuo pistepörssin voitto hoituisi, Harjula kommentoi.

– Pistetahti on peräisin itseluottamuksesta. Sen lisäksi myös siitä, että olen ollut terveenä ja päässyt hyvään kuntoon. Se näkyy kentällä, kun pystyn pelaamaan omilla vahvuuksillani.

Vaikka joukkueella on ollut kauden aikana hankalia jaksoja, on hyökkääjä onnistunut pitämään itseluottamustaan yllä.

– Itseluottamus on pysynyt yllä onnistumisten kautta.

Onnistumisia onkin tullut tasaisesti. Harjulan pisin pisteetön putki kauden aikana on ollut kahden ottelun mittainen.

– Eikä pidä ottaa liian vakavana, vaan pitää osata nauraa eikä miettiä liikaa.

Karsinnat eivät ole hyökkääjän ajatuksissa

Mestiksen kaksi viimeistä joukkuetta päätyy karsintoihin Suomi-sarjan kahta parasta vastaan. Hokki on 43 pisteellä sarjajumbona, kymmenen pistettä perässä kymmenentenä olevaa RoKia. Kymmenenneksi sijoittuneen joukkueen kausi päättyy runkosarjaan.

Tehohyökkääjä ei keskity mahdollisiin karsintoihin.

– En ole uhrannut karsintoihin ajatuksia niin pitkään kuin on mahista välttää ne. Olemme pelanneet hyvin viime aikoina, mutta tehokkuus ei ole ollut hyvää. Siihen ollaan hävitty. Peruspeli on hyvää, mutta tehotonta, Harjula arvioi.

Tie karsintojen välttämiseen kulkee hyökkääjän mukaan helpoista asioista.

– Jatketaan peruspeliä mikä on ollut nyt. Sillä voitetaan ne pelit, mitkä on jäljellä. Helpottaa kummasti, kun tekee maalin tai pari ja pääsisi johtoon. Kaveri joutuisi ottamaan enemmän riskiä ja meidän ei tarvisi. Eikä tarvisi olla takaa-ajajana.