Jatkaako Hokki vahvoja kotipelejä LeKin kustannuksella?

Keskiviikkona sarjakärki Vaasan Sportin kaatanut Kajaanin Hokki jatkaa pelejään lauantaina, kun vastaan asettuu Lempäälän LeKi. Hokki nousi keskiviikkoisen voittonsa ansiosta sarjassa jo viidennenksi. Sarjataulukossa kahdekstantena majaileva LeKi on kuitenkin vain yhden pisteen päässä Hokista. Lisäksi sarjan tasaisuutta kuvastaa se, että sijoilla 3-9 olevat joukkueet ovat vain pisteen sisällä toisistaan.

Hokki lähtee lauantain otteluun vyöllään puhdas 4-0-voitto Sportista. Keskiviikkona Hokki sai alkukaudesta päävalmentaja Petri Mattilalle harmaita hiuksia aiheuttaneen alivoimapelin uomiinsa. Sarjassa eniten maaleja mättänyt Hokki sai myös keskiviikkona Teemu Seppäsen johdolla viimein puolustuspelinsä tilkittyä, joka lupaa hyvää myös lauantaiseen LeKi-otteluun. Vierasjoukkue LeKi aloittaa pohjoisen kiertueen jo perjantaina, kun se matkaa Joensuuhun Jokipoikien vieraaksi.

Hyökkäyspäässä Hokin tähtenä on alkukaudella häärinyt joukkueen kapteeni Teemu Virtala, joka johtaa koko sarjan pistepörssiä tehoin 5+11=16. Muutenkin linnapaidat ovat pistepörssissä hyvin edustettuna, sillä kymmenen parhaan joukosta löytyvät Virtalan lisäksi myös Teddy Da Costa,  Anthony Guttig sekä Riku Toivo.

Vierailija LeKi on aloittanut kautensa vahvasti. Se on pelaamassaan kahdeksassa ottelussa joutunut poistumaan kaukalosta pisteittä ainoastaan kahteen otteeseen. Viimeisen viikon aikana sen kokoonpano on kuitenkin kokenut suuria menetyksiä, kun Jussi Halme, Jussi Makkonen ja Niclas Lucenius lunastivat näytöillään Liiga-sopimukset. Varsinkin Luceniuksen lähtö on saukkopaidoille kova pala, sillä mies kerkesi nakuttamaan kuudessa pelaamassaan ottelussa tehot 4+10=14.

– Lähdetään hakemaan toista hyvää peliä peräkkäin. Ei pidetä itsestäänselvyytenä niitä asioita mitä saatiin muutettua viime peliin. Keskiviikon voittopeli tuo varmasti lisää itseluottamusta ja sitä yritetään kanavoida pelirohkeuteen kiekon kanssa, Hokki-luotsi Mattila näkee.

Hokin terveystilanne on hyvä, sillä poissa on ainoastaan Anssi Rantanen. Keskiviikkona kauden ensimmäisen nollapelin pelannut Teemu Seppänen jatkaa Hokin maalilla.

Ottelu alkaa Kajaanin jäähallissa kello 17.00. Tervetuloa!

Teemu-Seppänen

Pystyykö keskiviikkona kauden ensimmäisen nollapelin pelannut Teemu Seppänen jatkamaan nollapeliputkeaan? KUVA: Jesse Karjalainen