Jatkuuko Hokin pisteputki keskiviikkona?

Hyvään vireeseen viime aikoina äitynyt Kajaanin Hokki isännöi keskiviikkona JYP-Akatemiaa. Neljän ottelun pisteputkessa viilettävä Hokki on joutunut taipumaan kotonaan vain kertalleen, kun vastaavasti vierailijat ovat pystyneet nappaamaan vierasotteluistaan tähän mennessä vain yhden pisteen.

Hokki on voittanut neljästä edellisestä ottelustaan kolme varsinaiselle peliajalla. Viime perjantaina linnapaidat joutuivat taipumaan sarjakärki TUTOn vieraana vasta voittomaalikilpailun päätteksi lukemin 5-4 ja lauantaina Hokki haki maukkaan 1-2 voiton Lempäälästä. Alkavaan kolmen ottelun viikkoon linnapaidat starttaavat sijalta neljä.

– Luvassa on haastava viikko. Jos katsotaan keskiviikon yli, niin perjantaina me saadaan vastaan Sport, joka on levännyt viikon ja lauantaina mennään niin ikään viikon levänneen Jokipoikien vieraaksi. Otetaan kuitenkin haaste vastaan ja laitetaan itsestämme kaikki likoon, Hokin päävalmentaja Petri Mattila toteaa.

Vierailija JYP-Akatemia ei ole voittanut tällä kaudella vielä kertaakaan vieraissa. Pelaamissaan viidessä vierasottelussa hurrikaanipaidat ovat onnistuneet heiluttamaan maaliverkkoa vain seitsemän kertaa. Viime viikolla JYP-Akatemia pelasi kahdesti Heinolan Peliittoja vastaan, joista tuloksena oli 3-4 jatkoaikatappio Jyväskylässä sekä 4-0 vierastappio Heinolassa. Jyväskyläläiset ovat sarjataulukossa toiseksi viimeisinä, matkaa Hokkiin on kertynyt jo 10 pisteen verran.

Hokki on tehnyt sarjakärki TUTOn ohella eniten maaleja Mestiksessä. Tehokkaimpina maalintekijöinä ovat kunnostautuneet Mestiksen pistepörssiäkin johtava Teemu Virtala (7+13=20) sekä ranskalaiskaksikko Teddy Da Costa (10+6=16)-Anthony Guttig (7+8=15). Kahdesti viime viikolla osunut Da Costa kipusi maalipörssin jaetulle kärkipaikalle. Virtalan ja ranskalaiseten lisäksi Hokista pistepörssin kärkikymmennikköön mahtuu myös tehot 4+11=15 iskenyt Riku Toivo. Sarjassa toiseksi vähiten maaleja tehneen JYP-Akatemian tehokkain pelaaja alkukaudella on ollut Topi Nättinen tehoin 4+6=10.

Hokki-luotsi Mattila näkee joukkueen pelin kehittyneen viime viikkojen aikana.

– Siinä mielessä olen tyytyväinen että, että meidän pelaaminen on kehittynyt koko ajan pala palalta eteenpäin. Ollaan saatu jo monessa pelissä sellaista peruspakettia näkyviin, jota tarvitaan juuri tämmösillä viikoilla, mitä nyt on edessä.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen, kun Hokki haki voiton Jyväskylästä lukemin 3-6. JYP-Akatemia johti tuota ottelua 1. erätauolla luvuin 3-1, mutta linnapaidat onnistuivat kääntämään ottelun edukseen kahden viimeisen erän aikana.

– JYP-Akatemia on kova joukkue. He pelaavat tiivistää peliä ja luistelevat kahteen suuntaan vimmatun lailla. Huomenna meidän pitää olla parhaimmillaan. Meillä on ollut hyvä alkuviikko harjotusten suhteen ja uskon, että me ollaan liikkeellä energisellä jalalla, Mattila jatkaa.

Hokin kokoonpanosta ovat sivussa viime viikonlopun peleissä loukkaantuneet Jussi Makkonen sekä Casper Santanen. Lisäksi Tuomas Tolonen loukkasi itseään tänään aamuharjoituksissa ja näin ollen Teemu Seppänen vartioi keskiviikkona Hokin maalia. Sen sijaan viime viikolla huilannut Anssi Rantanen palaa keskiviikkona kokoonpanoon.

– Makkosen kanssa mennään päivä kerrallaan, seuraavan kerran tilannetta katsotaan torstaina. Santanen on varmasti ainakin tämän viikon sivussa ja Tolosen tilanne näyttää siltä, että sairaslomaa tulee vähän enemmän kuin 1-2 viikkoa, Mattila kertoo.

Ottelu alkaa kello 18.30 Kajaanin jäähallissa, tervetuloa!

dacosta

Jatkuuko Teddy Da Costan huima maalivire keskiviikkona?