Jatkuuko Hokin pisteputki Rovaniemellä?

Kuudessa edellisessä ottelussa pisteille päässyt Kajaanin Hokki jatkaa otteluitaan keskiviikkona RoKin vieraana. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kahdesti tälle kaudelle, tasaten voitot 1-1.

Lauantaina jatkoajalla JYP-Akatemialle taipunut Kajaanin Hokki jatkaa otteluitaan keskiviikkona Rovaniemellä RoKin vieraana. Kohtaaminen on joukkueiden kolmas kuluvan kauden aikana. Aikaisemmista otteluista molemmilla joukkueilla on taskussaan yksi voitto. 28.9. pelatussa ottelussa Lappi Areenalla RoKi vei voiton 3–2, mutta linnapaidat tasasi voitot Kajaanissa 19.10. voittolaukauskilpailun jälkeen.

— Aikaa on mennyt siitä, kun viimeksi RoKia vastaan pelattiin. Jos peilaa niihin aikaisempiin otteluihin, on maalin marginaalin ottelu luvassa. Otetaan hyviä asioita mukaan viikonlopun pelaamisesta, minun mielestä pelattiin kaksi hyvää ja ehjää peliä. Nyt olisi mahdollisuus saada siihen hyvää jatkumoa aikaiseksi, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kommentoi.

Viime viikkoina joukkueiden kuntokäyrät osoittavat vastakkaisiin suuntiin. Hokki on onnistunut saalistamaan kuudesta edellisestä ottelusta vähintään pisteen itselleen, kun taas rovaniemeläisjoukkueen edelliset seitsemän ottelua on kulunut ilman pisteitä.

— Hyvällä pelaamisella saadaan jatkettua pisteputkea. Maalinteon tehokkuus oli hyvällä tasolla TUTOa ja Espoota vastaan, mutta siinä pudottiin viime viikonloppuna takaisin normaalille tasolle. Edelleen, kuten olen pitkin syksyä sanonut, meidän viisikkopuolustaminen antaa hyvät mahdollisuudet laadukkaaseen hyökkäämiseen. Kun se hyökkääminen on laadukasta, saadaan maalipaikkoja luotua ja sen jälkeen kaikki on kiinni siitä, millä tehoilla niitä pystytään verkkoon lyömään, Hokki-luotsi kertoo.

Hokin sairastupa pysyy tyhjänä ennen Rovaniemelle matkaamista. Viime viikonlopun otteluissa Kärppien mukana olleet Tino Metsävainio ja Sami Väliharju palaavat kokoonpanoon, Väliharjun aloittaessa keskiviikkona Hokin maalin suulla.

Markus Korkiakoski ratkaisi edellisen Hokin ja RoKin kohtaamisen. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Markus Korkiakoski ratkaisi edellisen Hokin ja RoKin kohtaamisen. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Seuraava ottelu: RoKi-Hokki ke 14.12
Seuraava kotiottelu: Hokki-KeuPa HT la 17.12