Jatkuuko Hokin vahva vire perjantaina?

Kajaanin Hokki kohtaa perjantaina vuoden 2016 viimeisessä ottelussa IPK:n kotonaan. Joukkueet kohtasivat toisensa keskiviikkona, jolloin kajaanilaisjoukkue oli parempi luvuin 1–5.

Yhdeksän ottelun pisteputkessa oleva Kajaanin Hokki jatkaa otteitaan perjantaina, kun linnapaidat saavat vastaansa Kajaanissa IPK:n. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa viidesti kuluvan kauden aikana, Hokin viedessä voiton mukanaan kolmesti. Hokki on ollut iisalmelaisille tyly isäntä, sillä syksyn kaksi aikaisempaa runkosarjaottelua Kajaanissa on päättynyt Hokin suoriin voittoihin maalierolla 7-3.

— Meidän kaikki keskinäiset ottelut on ollut hyvin samanlaisia, riippumatta pelipaikasta. Kaukalon kokokin on kokolailla sama, molemmista halleista löytyy melko pieni pelialusta. Sen osalta mitään ihmeellisyyksiä ei ole. Jos tahtoo leikkisästi sanoa, niin isoimpana muutoksena on se, että kaveri joutuu nyt istumaan tunnin bussissa ennen kuin on pelipaikalla, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kommentoi.

— Kun tänään käytiin pelaajien kanssa eilistä peliä läpi, olivat he samaa mieltä siitä, että luistelupelaamisessa ei oltu virkeimmillään ottelun alussa. Varmaan siinä vaikutti osaltaan se, että me oltiin jäältä pois useamman päivän ajan. Jos jotain pitää parantaa eilisestä, niin sen luistelupelaamisen pitää olla parempaa ottelun alussa, että päästäisiin pelin juoksuun heti kiinni, Hokki-luotsi jatkaa.

Joukkueet kohtasivat toisensa keskiviikkona Iisalmessa, jolloin Hokki oli vahvempi lukemin 1–5. Ottelussa onnistumisia tuli myös linnapaitojen ylivoimalle, joka onnistui tekemään kolme maalia Antti Leskisen selän taakse.

— Tiistaina käytiin molempien ylivoimaviisikoiden kanssa läpi sitä, miten syksy on mennyt. Tein vähän yhteenvetoa siitä ja käytiin keskustelua, siitä miten he itse sen näkivät. Edellisellä Iisalmen vierailulla kotijoukkue käänsi pelin hyvällä erikoistilannepelaamisella ja eilen oli meidän vuoro.

Hokin kokoonpanossa ei nähdä muutoksia keskiviikkoiseen otteluun. Keskiviikkona sivussa olleista pelaajista Heikki Klemetti palasi torstaina harjoitusvahvuuteen, Risto Mattilan, Niklas Näpin ja Tuukka Smuran jatkaessa vielä sairastuvan puolella.

— Mattila on sairauden kourissa, eikä voi pelata huomenna. Näpin ja Smuran loukkaantumisten kestosta ei pysty vielä sanomaan mitään, kun molemmat pääsevät lääkärille vasta maanantaina. Täysin samalla kokoonpanolla ollaan liikenteessä huomenna, ellei yön aikana tule kenellekään sairastumisia, Laukkanen päättää.

Joni Piipponen venytti IPK:n verkkoa kahdesti keskiviikkona, toistuuko sama perjantaina?

Hokki-IPK perjantaina 30.12 kello 18.30.