Jatkuuko Hokin voittokulku perjantaina?

Viidestä edellisestä ottelusta neljä voittanut Kajaanin Hokki isännöi perjantai-iltana Heinolan Peliittoja. Kuntopuntarin kakkospaikalta löytyvä Hokki on jäänyt tällä kaudella kotiotteluissaan vain kahdesti ilman pisteitä. Vastaavasti vierailija Peliitat kulkee edelleen ilman kolmen pisteen vierasvoittoja.

Sekä sarjataulukossa sijalta viisi löytyvä Hokki että kymmenentenä majaileva Peliitat nappasivat keskiviikon kierroksella puhtaat kolmen pisteen voitot. Hokki haki tärkeät vieraspisteet Savonlinnasta lukemin 3-4, ja vastaavasti Peliitat nappasi LeKistä 6-3 kotivoiton.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran vajaa kaksi viikkoa sitten Heinolassa, kun Hokki haki tyylipuhtaan 1-4 vierasvoiton. Tuolloin Peliitat onnistui rikkomaan Teemu Seppäsen nollapelihaaveet vain 25 sekuntia ennen päätössummeria.

Peliittojen huolenaiheena on ollut läpi kauden heikko puolustuspelaaminen. Heinolalaiset ovat päästäneet sarjassa toiseksi eniten maaleja. Vastapainona Peliitat on ollut viime otteluissa kovassa maalintekovireessä. Tämän tiedostaa myös Hokin päävalmentaja Petri Mattila.

– Peliitat on mättänyt kolmeen viimeiseen otteluun 15 maalia, ja he ovat saaneet muutaman kovan vahvistuksen sinne, joten meidän pitää suhtautua vakavasti edessä olevaan haasteeseen. He ovat päässeet tekemään aika kovaa tulosta, kolmesta viime pelistä heillä on kaksi voittoa ja yksi jatkoaikatappio, Mattila huomauttaa.

Hokki sai keskiviikkona aukaistua hieman tukossa olleita maalihanojaan. Viime viikon kahdessa ottelussa Hokki teki vain yhden pelitilannemaalin, mutta Savonlinnassa verkko heilui neljä kertaa. Hokin tehtyjen maalien keskiarvo on kuitenkin edelleen sarjan paras. Mattila ennustaa pelistä tulevan tasainen vääntö.

– Kova peli on varmasti edessä. Omat joukot ovat hyvässä vireessä, joten huomiseen voi lähteä luottavaisin mielin, Mattila toteaa.

Hokin kokoonpano selviää tarkemmin vasta pelipäivän aamuna, sillä monen pelaajan kohdalla pelaaminen on epävarmaa.

Ottelu alkaa Kajaanin jäähallissa kello 18.30, tervetuloa!

niskakangas

Arttu Niskakankaan ruuti on ollut kuivaa viime aikoina.