Jatkuuko Hokin voittoputki kovavireisen sarjakärjen vieraana?

Vahvasti kauden aloittanut Kajaanin Hokki kohtaa perjantaina sarjakärki TUTO Hockeyn. Kotijoukkue TUTO on aloittanut kautensa erittäin vahvasti, sillä turkulaiset johtavat sarjaa kuuden pisteen erolla Vaasan Sportiin. Yhden peliä TUTOa vähemmän pelannut Hokki majailee sarjataulukossa neljäntenä, yhdeksän pistettä turkulaisia perässä.

Hokin ilonaiheena alkukaudella on ollut hyvä tehokkuus hyökkäyspäässä. Turussa ovatkin vastakkain kaksi eniten maaleja tehnyttä joukkuetta. Kotijoukkue TUTO on tehnyt alkukaudella 3,67 maalia ottelua kohden ja linnapaidat ovat iskeneet kiekon maaliin keskimäärin 3,91 kertaa. Myös alkukaudella Hokille vaikeuksia tuottanut puolustuspelaaminen otti viime viikolla ison harppauksen eteenpäin, kun Hokin verkko heilui kahdessa kotipelissä vain kaksi kertaa.

Hyökkäyspäässä Hokin tahtipuikkoa on heiluttanut Mestiksen pistepörssiä tehoin 6+12=18 johtava Teemu Virtala. Myös Hokin ranskalaisvahvistukset Anthony Guttig ja Teddy Da Costa ovat olleet alkukaudella tehokkaita. Molemmat Gallian kukot ovat pistepörssin kuuden parhaan joukossa, kun he ovat keränneet alkukauden 11 ottelussa 14 pistettä mieheen. Myös tehot 4+8 iskenyt Riku Toivo mahtuu pistepörssissä 15 parhaan joukkoon.

Perjantaina Marli Areenalla ovat vastakkain sarjan kaksi kovavireisintä joukkuetta. Hokki kaatoi viime viikolla kotonaan Sportin ja LeKin tyylipuhtaasti yhteismaalein 8-2. Vain kertaalleen tällä kaudella kotonaan hävinnyt TUTO on viiden ottelun voittoputkessa. Keskiviikkona pelivuorossa ollut TUTO kävi hakemassa selkeän 2-6 voiton LeKistä.

Hokin edellisestä runkosarjavoitosta Turusta on kulunut tasan viisi vuotta. Bussista tavoitettu Hokin päävalmentaja Petri Mattila tietää, miten tämä putki katkaistaan.

– Pidetään kiinni pelisuunnitelmasta. Puolustetaan tiiviisti, hyökätään rohkeasti ja pyritään tunnistamaan tilanteet, joissa voidaan hyökätä ja missä taas puolustaa tiiviisti. Myös erikoistilanteiden hallitseminen on tärkeässä roolissa, Mattila tiivistää.

Hokin kokoonpanosta on poissa ainoastaan Anssi Rantanen. Viime viikolla kaksi voittoa Hokille torjunut Teemu Seppänen jatkaa Hokin maalilla.

Ottelu alkaa kello 18.30 Turun Marli Areenalla. Ottelu on nähtävissä myös ravintola Sulossa, tervetuloa!

sulo_mainos