Jere Kiviniemi palasi pohjoiseen – ”Asiat hoidetaan Hokissa hyvin”

Jere Kiviniemi kiekkoili viime kaudella Kiekko-Vantaan riveissä. Täksi kaudeksi mies palasi lähemmäs pohjoisessa olevia juuriaan ja nyt mies kantaa Hokin paitaa. Joukkueen otteita Kiviniemi oli seurannut jo Suomi-sarjan puolelta.

– Hokista otettiin yhteyttä ja olin seurannut Hokin otteluita jo viime kauden aikana. Kajaani on lähempänä Oulua kuin esimerkiksi Vantaa, missä pelasin viime kaudella, Oulun Kärppien kasvatti kertoo.

– Paketti kuulosti hyvältä, niin päätin lähteä tänne.

Ensimmäiset kuukaudet Kajaanissa ovat sujuneet moitteitta.

– Olen viihtynyt hyvin Kajaanissa ja asiat hoidetaan Hokissa hyvin. Fysiikka- ja jääharjoitukset ovat olleet hyviä, Kiviniemi kehaisee.

Hyvä roolijako pakkiparin kanssa

Hokissa Kiviniemi on vakiinnuttanut paikkansa pakkiparissa joukkueen kapteeni Risto Mattilan vierestä.

– Mukava on ollut pelata Riston kanssa. Yritän hoitaa puolustuspäätä ja antaa Ripelle mahdollisuuden siihen, että hän voi osallistua hyökkäämiseen enemmän ja voi tehdä siellä onnistumisia. Minun mielestä meillä on hyvä roolijako, Kiviniemi kertoo.

– Kausi lähti hyvin liikkeelle, mutta sitten peli lähti sakkaamaan. Sille sakkaamiselle ei itsellä ole oikein syytä. Hyvä fiilis ollut joukkueessa kuitenkin syksyn läpi.

Koska Kajaani on lähempänä Kiviniemen kotiseutua, on 21-vuotiaan puolustajan lähipiirikin pystynyt seuraamaan miehen otteita viime kautta paremmin lähietäisyydeltä.

– Kaverit ovat käyneet Oulusta otteluissa ja perheenjäsenetkin ovat käyneet katsomassa. Suurimmalta osalta he ovat kuitenkin seuranneet pelejä Ruudusta.

Kauden aikana puolustaja on kokeillut siipiään myös toisella paikalla kuin kentällä. Marraskuun 20. päivä pelatussa SaPKo-kotiottelussa Kiviniemi toimi kommentaattorina Ruudun lähetyksessä.

– Kommentaattorikeikka oli ihan mukavaa vaihtelua. Oli vähän erilainen paikka seurata peliä selostuskopista ja oli mukava heittää väliin asioita, mitä tuli mieleen.

– Ehkä kuitenkin hetki kannattaa vielä pysyä jään puolella, Kiviniemi naurahtaa.

 

Teksti: Jussi Heikkinen

Kuvat: Tuomas Juntunen