Jere Saastamoisesta Hokin tuore viestintä- ja tapahtumapäällikkö

Jere Saastamoinen on aloittanut 3.9.2018 Hokin viestintä- ja tapahtumapäällikkönä. 23-vuotias Saastamoinen on aiemmin toiminut Hokin tiedottajana vuosina 2013–2015 ja mediavastaavana 2015–2018.

Samalla Hokin toimitusjohtajana toiminut Vellu Kolehmainen jää eläkkeelle. Halosen mukaan osa Kolehmaisen tehtävistä siirtyy Saastamoiselle.

– Jeren rooli ja vastuu tulee olemaan suuri myös toimistolla, mutta Vellu on luvannut auttaa häntä taustalla. Jeren vastuulla on kehittää ottelutapahtumaa sekä muita kaukalon ulkopuolisia tapahtumia. Hän tuo toimintaamme nuorekasta näkökulmaa, Hokin puheenjohtaja Pasi Halonen kertoo.

Saastamoinen pelasi Hokin junioreissa B-ikäiseksi asti. Sen jälkeen hän hyppäsi mukaan seuran mediatiimiin.

– Kun tällainen mahdollisuus tuli eteen, niin pestiin oli helppo tarttua. Jääkiekko on joukkuepeliä myös kaukalon ulkopuolella, ja olen saanut jo tähän asti hallitukselta paljon tukea tuomiini ajatuksiin, hän sanoo.

Jere Saastamoisen jääkiekkoura Hokissa päättyi 18-vuotiaana. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Ottelutapahtumaan ja kaupunkinäkyvyyteen lisää panostusta

Tiedotteiden ja sosiaalisen median hoitamisen lisäksi Saastamoinen on myös selostanut Hokin kotiotteluita vuodesta 2013 saakka.

– Viidessä vuodessa olen nähnyt seuran ylä- ja alamäet. Nyt tilanne on erilainen kuin Edustushokin viimeisinä vuosina, sillä mahdollisuudet toiminnan kehittämiseen ovat selvästi paremmat, Saastamoinen näkee.

– Esimerkiksi viime kaudella panostimme ottelutapahtuman erätauko-ohjelmiin, sisääntuloon sekä kaupunkinäkyvyyden lisäämiseen. Uutta tulee koko ajan, ja tällä kaudella olemme jo päivittäneet graafista ilmettä. Olemme hyvällä tiellä, mutta petrattavaa on edelleen ja haluamme mennä joka päivä organisaationa eteenpäin.

Saastamoinen opiskelee Oulun ammattikorkeakoulussa journalismia neljättä vuotta. Loput opinnot hän suorittaa pääosin Kajaanista käsin.

Saastamoisen lisäksi Hokin mediatiimissä tulevalla kaudella toimivat valokuvaaja Tuomas Juntunen sekä tiedotteista ja selostuksista vastaava Jussi Heikkinen. Kotiotteluiden videokuvauksesta vastaavat Veeti Niemi ja Juho Pihlajamaa.