Jesperi Viikilä on valmis johtavaan rooliin Mestiksessä

Helmikuun yhdeksäs päivä. Suomi-sarjan kärjessä oleva Hokki voittaa sarjan toisena olevan Kiekko-Espoon. Voiton myötä Hokin runkosarjan voitto on sinettiä vaille valmis.

Voitossa on kuitenkin karvas maku. Joukkueen paras pistemies Jesperi Viikilä loukkaantui kolmannessa erässä pahasti tultuaan taklatuksi laitoihin. Pukukopin puolella arvioitiin heti ottelun jälkeen ainakin runkosarjan olevan sentterin puolesta ohi.

– Loukkaantuminen tuli paskaan paikkaan, eikä sille voinut mitään, se oli aika epäonninen tilanne. Näitä sattuu välillä ja nyt kävi omalle kohtaa, Viikilä sanoo.

Lopulta Viikilä ei palannut koko kaudella kokoonpanoon, vaikka toivoa oli pääsystä takaisin askiin karsintapeleissä. Ratkaisupelien ajan Viikilä toimi osana valmennustiimiä.

– Oli tuskallista katsoa ratkaisupelejä katsomon puolelta, kun olin ollut kauden läpi kärkiäijänä ja olisi ollut roolia tarjolla myös karsinnoissa. Onneksi pääsin mukaan valmennushommaan, niin pystyin auttamaan jotenkin, tai ainakin uskon että pystyin.

Jesperi Viikilä oli Hokin tehokkain pelaaja viime kaudella. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Tulevalla kaudella 24-vuotiaan hyökkääjän tavoitteena on napata kiekollisen keskushyökkääjän rooli Mestis-tasolla. Edellisellä visiitillä Mestiksessä hän pelasi Imatran Ketterän paidassa lähinnä alempien ketjujen laidassa.

– Tavoitteena on ehjä kausi, pitää saada hyvä harjoituskausi ensin alle. Lähden ottamaan johtavaa kiekollista roolia, mikä on lähtökohtaisesti tarjolla, samalla lunastaa hyökkäävän sentterin rooli ja tuottaa tulosta myös Mestis-tasolla.

– Sentterinä pelaaminen on itselleni se luonnollisempi rooli. Aiemmin Mestiksessä minulla oli pienempi rooli, jonka takia tulin Suomi-sarjaan hakemaan isompaa vastuuta. Sen kautta pääsin Mestikseen takaisin ja nyt on tarkoitus lyödä läpi.

Kehitettävänä kohteena Viikilä näkee nopeuden ja kamppailuvoiman.

– Olen treenannut yksin alkukesän ajan. Tarkoitus on saada voimatasoja ylemmäs, ja parantaa nopeutta sekä kamppailuvoimaa. Nopeus ja kamppailuvoima ovat kaksi tärkeintä asiaa, jos saan niitä kehitettyä, niin voin ottaa Mestiksessä ison roolin.