Jesse Niskanen: ”Tästä kaudesta on saanut paljon oppia”

Jesse Niskaselle kuluva kausi on ensimmäinen miesten tasolla. Keskushyökkääjänä pelaava Hokki-kasvatti on kauden edetessä onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa edustuksen kokoonpanossa.

– Onhan tämä ollut hyvä pelata Suomi-sarjaa, suurin osa peleistä on ollut tasokkaita. Muutama on ollut numeroiden valossa selkeämpiä, mutta miesten pelit on aina miesten pelejä. Olen saanut hyvää oppia omalle uralle.

Kauden aikana Niskanen on myös pelannut Hokin A-nuorissa Nuorten Mestistä yhteensä 18 ottelua tehoilla 7+13.

– A-nuorissa olen saanut enemmän kiekollista roolia ja nyt sitä on tullut myös Suomi-sarjassa, siitä kiitos valmennuksen suuntaan. Olen saanut luottamusta ja se kiekollinen pelaaminen on kuitenkin minun vahvuus.

– Alkukaudesta ei tullut niin paljon peliaikaa, mutta silloin pääsi A:ssa pelaamaan sitä kiekollista peliä. Siitä sai paljon oppia tällekin kaudelle, Samille (A-nuorten päävalmentaja Arvola) kiitos peluuttamisesta.

Jesse Niskasen debyyttikausi Suomi-sarjassa on ollut tehokas. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Jatkosarjan hyökkääjä on aloittanut tehokkaissa merkeissä. Kahdeksan ensimmäistä ottelua ovat tuottaneet tehot 1+5, joilla hän on joukkueen sisäisen pistepörssin viidennellä sijalla.

– Nyt kun on tullut vastuuta niin myös onnistumisia pitää tulla. Olen päässyt pelaamaan hyvien jätkien kanssa ja olen myös päässyt pelaamaan ylivoimaa. Kun niitä onnistumisia saa, niin ne ruokkii aina eteenpäin. Nämä jatkosarjan pelit on kovia pelejä, joka ilta täytyy antaa 110 %.

Niskanen on yksi Hokin seitsemästä pelaajasta, jolla on sopimus myös ensi kaudesta.

– Tiukka kesä tulossa, tästä kaudesta on saanut paljon oppia. Pelejä on tullut paljon, varsinkin alkukaudesta, kun pelattiin A:n pelejä ja harjoituspelejä Mestis-joukkueita vastaan. Ensi kaudelle on varmaan isompaa roolia tarjolla, vielä ei valmennuksen kanssa olla siitä puhuttu.

– Ensi kaudella pitää myös tulosta tulla, silloin olen jo pelannut vuoden Suomi-sarjaa ja tiedän mikä on homman nimi sarjassa.

Kehityskohteita kysyttäessä on sentterillä selvä näkemys omista parannettavista puolista.

– Kesälle on hommia voiman, nopeuden ja ketteryyden saamisessa. Kaukalon puolella puolustuspelaaminen ja kokonaisvaltainen pelaaminen ovat isoimmat kehityskohteet.