JHT vaihtoi valmentajaa, Hokki hyökkäysketjuja

Kajaanin Hokki kohtaa keskiviikkona kotonaan hallitsevan mestarin JHT:n. Kalajokiset vaihtoivat viikko sitten päävalmentajaa, kun Timo Seikkula sai väistyä Niko Kivisen tieltä.

Piristynyt JHT lähtee Kajaaniin kahden voiton putkessa. Hokki puolestaan katkaisi sunnuntain peräti 20 ottelun voittoputkensa.

Hokki lähtee keskiviikon otteluun uusituin kentällisin. Kaikki hyökkäysketjut menevät keskiviikon otteluun uusiksi.

– Haemme nyt eri vaihtoehtoja kevättä varten, jolloin pitää olla eri variaatioita käytettävissä. Meillä on hyvin pelejä jäljellä ja nyt meillä on mahdollisuus tehdä kokeiluja, eivätkä ne heikennä meitä yhtään, Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen lupaa.

Kapteeni Niko Saarenpää ei pelaa vielä keskiviikkona. Puolustajista huilivuorossa ovat Jarkko Heikkinen ja Iikka Törnvall. Heikkinen on Hokin valmennuksen apuna keskiviikkona.

– Pelaamme tästä lähtien pääosin kuudella pakilla, Niiranen sanoo.

Arttu Leskinen hyökkää keskiviikkona uusitussa ykkösketjussa. (Kuva: Tuomas Juntunen)

”Tulee varmasti todella fyysinen ja nopeatempoinen peli”

Joukkueiden edellinen keskinäinen kohtaaminen päättyi Hokin 2–6-vierasvoittoon lokakuun alussa. Tuolloin Hokin tehokkaimpina olivat Heikki Klemetti (1+2) ja Tommi Klemetti (0+3). Veljekset hyökkäävät keskiviikkona samassa ketjussa.

JHT:n tehokkaimpana pelaajana on kauden aikana häärinyt Hokissa kaudella 2016–2017 pelannut Niklas Sundfors. Hän on tehnyt 30 pelaamassaan ottelussa tehot 12+25=37.

JHT-ottelusta Niiranen odottaa fyysistä kamppailua.

– JHT vei meitä viime vuonna playoffeissa, ja he ovat todella kova kamppailujoukkue tähän sarjaan. Huomisesta tulee varmasti todella fyysinen ja nopeatempoinen peli, Niiranen ennakoi.

– Välillä olemme saaneet voittoja suhteellisen helpolla ja se ei välttämättä kehitä peliä. Nyt olemme päässeet tarttumaan paremmin pelillisiin asioihin, joita pitää vielä hioa.

Ennen ottelun alkua kunnioitamme Ilpo Mannelinin poismenoa hiljaisella hetkellä. Hokki–JHT keskiviikkona 16.1. klo 18.30 Kajaanin jäähallissa.

Hokin alustava kokoonpano JHT-otteluun

Arttu Leskinen–Tuomas Komulainen–Jarkko Harjula
Tommi Klemetti–Jesperi Viikilä–Heikki Klemetti
Erno Räisänen–Jesse Niskanen–Oscar Leppänen
Jimi Nylund–Miko Kilpeläinen–Markus Still

Alejandro Ramirez–Risto Mattila
Eetu Martikainen–Micke Niemelä
Anton Kokkonen–Juho-Ville Kyllönen
Henri Kyllönen

Tomi Rautio (AM), Lari Kukkohovi