Juha Nurminen liittyy Hokin valmennustiimiin

Kajaanin Hokin valmennustiimi saa täydennystä sarjakauden alla, kun Juha Nurminen liittyy Pasi Räsäsen johtamaan valmennusryhmään.

Juha Nurminen, 53, toimi viime kaudella päävalmentajana Suomi-sarjassa pelaavassa HC Indians Kaarinassa. HCIK:n kausi sujui positiivissa merkeissä, sillä joukkue sijoittui runkosarjassa toiseksi. Pudotuspeleissä kaarinalaisjoukkue taipui hopeaa napanneelle Haukoille. Pelaajaurallaan Nurminen pelasi SM-liigaa HIFK:ssa, Lahden Reippaassa ja Kiekko-Espoossa.

Nurminen liittyi joukkueen harjoituksiin maanantaina.

– Pitkä etsintä tehtiin ja minun mielestä löydettiin sopiva henkilö. Juha on kokenut kaveri, hän on valmentanut junnupuolella ja Kiinan maajoukkuetta ennen Kaarinan pestiä. Hän on nähnyt Suomi-sarjan ja halusi ottaa askeleen eteenpäin. Yksi päivä ollaan oltu samassa kopissa ja olemme päässeet hyvin eteenpäin. Hän opettelee nyt talon tavoille, Räsänen sanoo.

– Viime viikolla saimme sopimuksen tehtyä. Apuvalmentajan rooli on erittäin tärkeä, olen tässä ollut yksikseen siitä lähtien kun Teemu Virtala lähti. Yksi silmäpari lisää kun tulee treeneihin ja peleihin auttamaan, niin se on tärkeä palanen koko tiimiä.

Räsäsen ja Nurmisen lisäksi valmennustiimissä on mukana maalivahtivalmentaja Teemu Seppänen. Roolijako valmennustiimin kesken on vielä osaltaan auki. Räsänen kertoo haluavansa, että apuvalmentaja antaa myös vastaväitteitä päävalmentajalle.

– Peleissä hän peluuttaa varmaan puolustajia ja treeneissä antaa pakeille palautteen, mutta nämä hahmottuvat kun jutellaan enemmän. Haluan kuitenkin, että apuvalmentaja on sellainen, joka uskaltaa haastaa, eikä ole vain kiekonkerääjä. Hän saa vetää harjoituksia ja ottaa tiettyjä osa-alueita vastuulleen. Sitä kautta tästä tulee hyvä, Räsänen linjaa.

Hannu Aravirran aikana opin Pelicansissa siihen, että valmentaminen on tiimityöskentelyä, hän lisää.